juliaperdsjo.blogg.se

...one year in United States of Amerika

Chokladbollar

Kategori: Allmänt

Idag gjorde jag och barnen "svenska chokladbollar". Det slutade med mindre vackra med ack så goda chokladbollar, rullade i kokos och strössel och i slutet ett riktigt stort strösselkrig! Barnen, även jag, hade choklad, strössel och kokos ÖVERALLT.
 

Tillbakablick

Kategori: Allmänt

Just nu ar barnen i skolan och jag ar hemma och tvattar. Har inte gjort det pa en vecka, sa dagens tvatt kommer ta nagra timmar.
Men har ar nagra bilder fran min forsta vecka har i USA!
 
Har far jag mitt diplom, for att ha avslutat kusen pa Au Pair-skolan, fran min larare Joan.

Thanksgiving

Kategori: Allmänt

Min forsta thanksgiving!
Kl 4.00 satte vi oss i bilen for att aka mot New York och fa bra platser till Thanksgivingparaden. Det var absolut en av hojdpunkterna hittils.
Vantar pa att paraden ska borja
 
Jag och Mattew vantar
Nagra bilder ifran paraden
 
Paraden varade i 2,5 timme och da var det att snabbt forsoka ta sig ut ur stan och aka hemat mot thanksgivingmiddagen!
 

Barnen hela dagen

Kategori: Allmänt

Idag var barnen lediga fran skolan, da det ar thanksgiving imorgon. Nicole sov over hos en kompis sa fram till klockan 1 hade jag bara pojkarna. Dagen gick jatte bra men var helt slut pa kvallen. Vi borjade dagen med att pyssla lite, sedan gick vi ut pa uppfarten dar vi spelade basket, dansade och cyklade. Sen kom en grannpojke over och spelade fotboll med oss. I samma veva kom Nicole hem sa hon var med. Efter det gick vi in, at mellanmal och dar efter lekte barnen for sig sjalva sa jag fick lite "rast". Kl 5 var det dags for grannpojken att ga hem och vi at middag och jag gjorde en skattjakt at barnen. Det tyckte dom var riktigt roligt! Efter det pysslade vi med "skatten" som dom hittade.
Kl halv 6.30 var det dags for snacks, dusch, pyjamas, lasa saga och vanta pa Jennifer och
Kevin som kom hem 7.30. 
 
 
 
Matthew
 
Robert
 
Fotboll i tradgarden
 
Nicole och jag i samma lag
 

Min första riktiga dag

Kategori: Allmänt

Idag har det varit min första riktiga dag. Vilket har inneburit att föräldrarna åkt vid 06.30 på morgonen, kommit hem 19.30 på kvällen och jag har haft ansvaret över alla tre barnen under dagen. Jag har två olika "morgonscheman". Ett är när alla tre barnen ska till bussen kl 9. Andra är när Nichole ska ha något innan skolan kl 8.30, vilket innebär att jag/barnen måste vara färdiga kl 8.25 istället. Då ska jag nämligen ta med mig alla in i bilen, köra bort till skolan och lämna Nichole, sedan tillbaka hem igen, kamma pojkarnas hår för att sedan gå med dom till bussen kl 9. Idag var det schema nr 2. Allt gick trots allt bra och alla kom i tid:) 
 
När barnen var i skolan tjötade jag lite med våran städerska, tvättade och gick ut på promenad. Gick även till Stop and Shop (vårat Ica typ) för att handla lite saker inför våran skattjakt jag ska ha tillsammans med pojkarna imorgon. Barnen är nämligen lediga på grund av att det är thanksgiving på torsdag och då gäller det att ha lite saker att fördriva tiden med.
 
Idag när barnen kom hem spelade vi basket på uppfarten, dom mot mig, blev totalt överkörd så dom tyckte det va kul iaf:p Sedan gick vi in, hittade på några danser (Mattews favorit sysselsättning) och gjorde projekt/pysslade. Idag gjorde vi thanksgivingpåsar, bildserier och valar:) 
Efteråt var det dags för dusch, snacks och bokläsning. Riktigt mysigt att ha killarna i knät och läsa böcker för dom, blev totalt fem stycken idag:) 
Allt som allt en riktigt go dag! 
 
Just nu: Två favoriter och en go film

Thanksgiving feast

Kategori: Allmänt

Imorse var det thanksgiving feast för pojkarnas klasser i skolan.
Efter att ha lämnat dom vid bussen kl 9 gick jag in och åt frukost för att senare åka till skolan tillsammans med Jennifer och se pojkarna. Thanksgiving feasten innebar att alla förstaklassare inklusive Robert and Mattew kom in i led utklädda till pilgrimer, indianer osv. Dom var såå söta! Dom satte sig vid långa bord där det var framdukat med massor av frukt, kakor, popcorn mm. Efter det var det dags för varje klass att sjunga varsin thanksgiving-sång. 
 
Jag och Mattew
 
Jag och Robert

Mys

Kategori: Allmänt

Idag har vi tittat på när Kevin har spelat sin årliga thanksgiving-match i amerikansk fotboll, väldigt amerikanskt och såå roligt! Sedan var det lunch på en klassisk sportbar, en utflykt till st. Jefferson, en liten hamnstad här i närheten. Där gick vi runt, jag, kevin och nichole, tittade i dom små affärerna, drack kaffe och myste vid den lilla eldstaden vid hamnen. Väl hemma myste vi ner oss allihopa i vardagsrummet med en brasa, täcken, popcorn och en gammal Rudolf med röda mulen-video från 1960talet. Mysfaktorn var hög nivå! :)  

New York

Kategori: Allmänt

Rockefeller Center
 
Times Square
 
En av New Yorks största leksaks/godisaffär
 
Taxi
 
 

Fotboll och New Work

Kategori: Allmänt

Idag var det fotbollsdags, föräldrarna mot Nicholes fotbollslag. Jag spelade tillsammans med föräldrarna, riktigt sköna människor med härlig humor och mycket roligt "trash-talk". Kevin tyckte att det var väldigt roligt att se att jag vågar och kan hänga med i snacken med alla, både vuxna och barn. Så som sagt en riktigt skön och solig förmiddag.
 
Eftermiddagen bestod av en liten tripp till ...New York! Jag, Kevin och Nicole åkte. Vi tog bilen, det var en obeskrivlig känsla att köra mitt i New York bland alla extremt höga höghus och gula taxibilar. Vi började att åka upp i The Rockefeller Center. Det var absolut den häftigaste utsikten jag sett. Sedan gick vi runt i Central Park, besökte The Plaza, där dom spelade in Ensam Hemma, gick in en av världens största kyrkor, St Pauls (där det var en pågående vigsel), drack varm choklad i Briant Park, gick runt i restaurangområdet Hell's Kitchen ,mycket mer. Vi gick även till Times' Square för att äta på Hard Rock Café, tyvärr var väntetiden på 2,5 timmar så vi struntade i det och tog en annan restaurang i stället. 
Med trots att jag älskar att gå runt i en av världens folktätaste och häftigaste städer så känskönt så skönt att kunna åka hem till naturvackra East Settauket. Har absolut det bästa av två världar. 
 
Utsikten från The Rockefeller Center
 
Turist.

Matglad dag!

Kategori: Allmänt

Koncentration på högsta nivå. Pyssel för hela slanten!
 
Idag spenderade jag några timmar på ett gigantiskt köpcentret ca 10 min ifrån där jag bor. Blev bara två tröjor men fina är dom! Sedan hämtade jag kidsen vid bussen, hoppade in i bilen och åkte till McDonalds. Efter det var det tid för Boy Scouts, så Kevin tog pojkarna, Nichole var på träning och Jennifer jobbade. Dettà gjorde att jag hade huset för mig själv en stund. När alla kommit hem beställde vi hem lite pizza, åt godis och pratade i några timmar. Det har väl kanske inte varit den bästa dagen om man tänker matmässigt så det är tur att det står barn mot föräldrar/nannys-match på schemat imon då! 
 

Jäjj!

Kategori: Allmänt

 
Times' square förra onsdagen med au Pair-gänget

One week anniversary!

Kategori: Allmänt

 
Idag är det en vecka sedan jag kom till familjen. Allt känns hur bra som helst. Veckan som har gått har varit tuff, slitsam och förvirrande men samtidigt en av de bästa veckorna nånsin! Jag har lärt känna en riktigt go familj som har bra värderingar och en otrolig givmildhet. 
Under veckan har vi gått igenom hur barnens schema ser ut, åkt runt på olika aktiviteter, lärtkänna varandra, pratat, lekt, spelat basket, shoppat och kört bil. idag har vi "övningskört",  att lära känna bilen, hitta till alla ställen och lära mig att köra som en amerikan, i tre dagar och ikväll sa Kevin att jag från och med nu själv får köra och använda bilen själv när jag vill:) 
 
 
 
Basketmatch på g! 

Traffa familjen for forsta gagen

Kategori: Allmänt

Jag och kidsen, Robert, Matthew och Nichole, forsta kvallen tillsammans.
 
Jag traffade hela familjen pa en parkering i Oakdale, dar bussen hade slappt av mig och tre au pairer till. Dom gick direkt fram till mig en och en och gav mig en stor kram och halsade mig valkommen! Redan dar kandes allt jatte bra! Sedan satte vi oss i bilen och akte for att ata lunch pa Carlifionien Pizza. Barnen var lite tysta i borjan men jag fragade pa och foraldrarna pratade sa efter bara 15 min pratade dom pa som vanligt.
Efter det akte vi hem och barnen visade mig huset. Det ar ett valdrigt amerikanskt hus och det ar ett jatte vackert omrade dom bor i med manga stora fina gamla hus och gigantiska trad. Pa kvallen hade Nichole "girlscout". Dom skulle vara nere pa stranden och titta pa stjarnorna. Sa hela familjen satte sig i bilen och foljde med. Allt som allt sa kandes fortsta dagen riktigt riktigt bra och jag visste att jag hade ett fantastiskt ar framfor mig!

Aka till min vardfamilj

Kategori: Allmänt

Denna dag var det dags att aka till vara vardfamiljer. Jag hade det riktigt roligt pa skolan med det skulle bli riktigt skont att antligen fa traffa dom! Forst sa vi hejda till alla och sedan satte vi oss i bussarna som skulle ta oss till antingen olika flygplatser eller andra stallen dar vardfamiljerna skulle hamta oss. Min buss gick till den skolan vi skulle till egentligen i Oakdale.
 
Hela klassen fran Au Pair-skolan

Au pair-skolan NEW YORK

Kategori: Allmänt

Torsdag formiddag spenderade vi med lektioner. Sedan skyndade vi oss att ata for att sedan ta taxi till tagstationen och aka till New York City.
danmark,danmark,sverige,sverige,finland,sverige och norge. Norden haller ihop
 

Au pair-skolan

Kategori: Allmänt

Onsdagen sag ungefar likadan ut som tisdagen forutom att det under natten var snostorm. Detta var val kanske inte for oss en jatte grej men for dom andra au pairerna var det lite forvirrande. Efter en av vara raster under dagen kom det in en go tjej med en snoboll i handen och sa att hon skulle ta med den hem till colombia for att visa sin familj.
 
Jag, Josefin (som akte med samma plan som mig), Jenny och Desiree
 
Efter dagens lektioner bestamde sig jag och nagra andra att trotsa snostormen och ga ner till en liten stad, Terrytown, som lag ca 10min fran colleget. Det var himla mysigt och staden var riktigt Amerikansk.
Terrytown
Colleget efter snostormen

Första dagen på reservcolleget i Terrytown, NY

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
Idag var första dagen på au pairs-skolan. På grund av orkanen Sandy fick vi åka till ett reservcollege som ligger i Terrytown, NY. Vi började med frukost i skolmatsalen och sedan var det lektioner från 8.15-18.30. På kvällen satte vi oss, jag och några andra au pairer i korridoren till våra rum och bara pratade och umgicks. Rummen, duscharna och toaletterna är väldigt smutsiga och ofräscha men det känns lite som att det hör till och vi ska ju ändå bara bo här i 4dagar. Kan dock inte förstå hur dom eleverna som går här i flera år kan hantera det. Annars är allt jätte bra, dom andra au pairerna är himla trevliga och våran lärare Joan är riktigt skön. Omgivningen runt colleget och utsidan på byggnaderna är väldigt vackra! Och bara att vara här i USA känns fantastiskt!