juliaperdsjo.blogg.se

...one year in United States of Amerika

Påskpyssel

Kategori: Allmänt

Dagens pyssel -Kyckling och höna gjorda av toalettrullar
 
 
Resten av dagen var huset fullt av kids! Robert och Matthew hade en kompis över och Nicole två, vilket är totalt 6 barn och alla under 11 år. Så lite trött i huvudet är jag men barnen har haft fantastiskt roligt och det är det som huvudsaken!
 
:) 
 

Påsklov!

Kategori: Allmänt

Denna veckan har barnen påsklov tis-fre, vilket innebär att dom är hemma ifrån skolan och min fantasti och kreativitet sätts definitivt på prov! Igår hade dock Nicole fyra stycken kompisar hemma och pojkarna lekte tillsammans med dem vilket gjorde att jag inte behövde underhålla speciellt mycket utan kunde mest servera mat och hålla ställningarna. Idag däremot var det fullfart!
Vi började dagen med att åka och panta burkar för att sen åka till en stor lekplats vid barnens skola. Där lekte vi jage, spelade basket och massa andra lekar. Vi hade med oss gott fika och som ett extra plus var det en riktigt härlig vårdag med strålande sol och värme. 
När vi kom hem fixade jag lite lunch och sen gjorde jag i ordning en skattjakt. Först gav jag dem en karta som ledde till deras första ledtråd/gåta som i sin tur sen ledde dem vidare till 9 andra platser runt om i huset och i trädgården. Vid den sista platsen hittade dom en påse med både svenskt och amerikanskt godis, som jag vet att dom älskar, så barnen blev himla glada och det var verkligen en lyckad skattjakt! Det var väldigt roligt också att se kidsen jobba tillsammans och att pojkarna nu kan på egen hand kan läsa ledtrådarna och fundera ut på vart nästa ställe kan vara. 
Efter skattjakten lekte vi Fågel, Fisk Eller Mittemellan med olika föremål som barnen gömt. Därefter var dock Nicole och Matthew så trötta så dom gick in och det lugnt medans Robert var i fullgång och ville spela en fotbollsmatch. Så vi två gick ut, spelade en stund och sen var det dags att köra Nicole på fotbollsträning. 
Resten av eftermiddagen och kvällen flöt på som vanligt och imorgon har jag lite andra aktiviteter och projekt "inplanerade" så jag ska nog lyckas hålla dom sysselsatta imon med :) 
 
Skattjakt
 
Årets första Påskhare! 

Cheesecake Factory

Kategori: Allmänt

Cheesecake Factory ....kan vara världens bästa restaurang! Jag var där idag för första gången tillsammans med en tjej från Polen, Anna och en tjej från Australien, Sarah. Vi träffades för första gången för någon vecka sedan och bestämde oss redan då för att träffas snart igen och idag lyckades vi få till det. Det började med att jag åkte och hämtade dem och sen åkte vi och kollade på Oz the Great and Powerful på bio. Kanske inte den bästa filmen jag sett med definitivt sevärd! Därefter åkte vi till Cheesecake Factory, en restaurang vid köpcentret. Jag hade aldrig varit där förut med Sarah hade och hon sa att det var fantastiskt. När vi kom dit var det en väntetid på 1timme och 10minuter men vi bestämde oss ändå för att boka ett bord och fördröjde sen tiden med lite shopping i köpcentret. Efter 1timme och 30min var bordet klart. Jag beställde deras Steak Diane med ris, himmelskt gott var det! Efteråt var vi dock så galet mätta så det blev ingen av deras berömda cheesecake men vi ska dit på måndag igen så det kanske blir en då ;)
 
Det var en jätte lyckad kväll och det är alltid roligt att träffa nya vänner!
Så tack tjejer för denna kvällen så ses vi snart igen! 
 
 
 

Lycka!!

Kategori: Allmänt

Har fått några förfrågningar om tröjan idag fick i present av familjen så här kommer den! 
 
 
 

Födelseda'!!!

Kategori: Allmänt

 
Vill börja med att TACKA ALLA som grattade mig under min lilla dag! 
Ni gjorde den fantastisk! 
 
Dagen började med två stora kramar från två underbara småpojkar och när jag kom ner köket möttes jag av massor med teckningar, kort, fina dekorationer och en New York Rangers-tröja hängandes på en stol.  En fantastisk present från min älskade bonusfamilj!! 
Efter att ha lämnat barnen vid bussen hade jag lite härlig "grattispåminegnafödelsedags-egentid" och åkte därför till gymmet och körde en stund för att sen åka hem och unna mig en megastor skål med popcorn och lite dipp till det! Efter några Skype-dejter, vikning av tvätt och lite jobb åkte jag och familjen (minus Kevin) till restaurangen Mario's och åt middag. Pojkarna är inte vana att vara uppe så här sent på en fredag så det blev många doggibags med hem och två halvt sovande pojkar. (Jag åt förövrigt mario's Skillet med ris, räkor och vitlössmör. Helt galet gott!) Väl hemma igen vaknade kidsen till och jag fick en sång och födelsedagstårta i choklad! 
Allt som allt var det en riktigt go födelsedag, som jag alltid kommer att minnas! 
 
 
Dagens första tårta
 
Igen, tack snälla för alla gratulationer! 
 

National Potato Chip Day

Kategori: Allmänt

Idag är det Nationella PotatisChips Dagen här i Usa!!!! 

Summary of Holiday...
National Potato Chip Day is the day we celebrate the thin and crispy snack, the
Potato Chip.  The day occurs every March 14th.
 
 
 
Så glöm för i allt i världen inte att äta chips idag!
 

Vååååår!

Kategori: Allmänt

I fredags vaknade vi upp till ett snötäcke på marken men idag var det nästan barmark och en varm strålande sol! Jag började dagen med att sova ut riktigt ordentlig. Klockan stod på 10.55 när jag vaknade och jag blev riktigt nöjd över mig själv att jag hade sovit så länge. Kom dock snabbt på att vi ändrade klockan till sommartid under natten så egentligen var ju klockan bara 9.55, men ändå!! Hade dessutom varit vaken mellan 7-8 då Matthew hade knackat på dörren och ville prata om Roberts nya teddybjörn som han hade fått igår. Och efter det tog det ett litet tag att somna om. 
Efter frukosten gick jag, Kevin och pojkarna ut på uppfarten och spelade basket i vårsolen medans Jennifer körde Nicole till ett kalas. När hon kom tillbaka satte vi oss i bilen och åkte till Port Jefferson där vi promenerade runt och åt glass. Resten av dagen bestod av middag på T.G.I Fridays, mer basket och lite träning. Allt som allt en riktigt härlig dag tillsammans med min lilla extrafamilj! 
 
Port Jefferson
 
Igår hade föresten Nicole en inomhusturnering i fotboll som jag åkte med på. Den var i New Yersey och skulle pågå under stort sett hela dagen/kvällen. Vid två tiden satte sig jag, Nicole, Matthew, Kevin och Nicoles kompis och hennes pappa i minivanen och började resan dit. Det tog ca 1,5-2 timmar dit och jag fick se mycket nytt på vägen. Alltid kul att få se lite annat och besöka nya platser. Turneringen hölls på en militärbas (vet inte riktigt varför). Det var en jätte stor tegelbyggnad med världens största hall i typ. Utanför stod 100tals pansarvagnar och militärfordon och överallt sprang vältränade män (och kvinnor) i sina militäroutfits. Vid klockan 8 var turneringen slut (Nicoles lag kom totalt 4) och vi rullade hemåt igen. När vi åkte över George Washington Bridge hade vi New Yorks skyline som utsikt och det går inte att beskriva hur vackert det var! Det är verkligen nått magiskt över den staden och det var en 
vy/upplevelse jag aldrig kommer att glömma! Älskar New York!! 
 
 
 
 

Snö?! Snö! Snö. snö.....

Kategori: Allmänt

Dagen har inte varit en dans på rosor vill jag lova. Den började med snö och därför två timmar delay (försening) av skolbussarna. Därför gick vi inte ut till busstoppet fören vid elva istället för nio. Innan dess innehöll morgonen en lugn och skön frukoststund men en tuff timma innan skolbussen kom. Den timman i sin tur innehöll mycket frustration, näsblod, gråt och skrik. Resten av dagen innehöll huvudvärk, tvätt, lite träning, trötthet, långt mail och långt samtal och annat smått och gott. Så som sagt ingen dans på rosor idag inte men vad gör väl en bal på slottet?:)  Nu är jag så trött så snart blir det läggdags, godnatt:) 
 

New York-helg och SHM konsert!

Kategori: Allmänt

Helgen spenderades i New York med fantastiska människor!
(Jag ska försöka sammanfatta lite)
Vi, dvs jag, Fredrik och Josefine (två svenskar från au pair-skolan) och Erika (en finsk tjej från au pair-skolan) träffades i New York på fredagen och startade helgen med att gå till Sockerbiten, en svensk godisaffär. Där efter gick vi till vår lägenhet som vi hade hyrt på Upper Manhattan och träffade Nina (en dansk tjej från au Pair-skolan). Vi lämnade vår packning och åkte därefter ner downtown till T.G.I. för att äta middag. Efter middagen gick vi till Madison Square Garden och Swedish House Mafia-konserten! Det var definitivt en
ones-in-a-lifetime-experience! Löjligt bra var det! 
Efter konserten lämnade sjuka Erika oss och istället mötte Rikke (en dansk tjej, även hon från au pair-skolan) upp oss på lördagen. Dagen innehöll en promenad i Central Park, besök på American Museum of National History (Lalle du kommer älska det!!), go mat, prat och skratt i timtal!  
Söndagen bestod av en riktigt god frukost och vid lunch åkte alla hem åt olika håll. 
Tack snälla alla som var med och gjorde helgen oförglömlig! Ni är bäst! 
 
Lite av varje..
 
Central Park
 
 
 
 

7årsKALAS med The Knicks-tema

Kategori: Allmänt

I onsdags var det den viktigaste dagen på hela året, enligt Matthew iaf, det var hans och Roberts födelsedag!! Dom fyllde hela 7år och som familjens tradition hade vi dekorerat större delen av huset i ett speciellt tema, denna gången var det The Knicks. Morgonen var ungefär som en vanlig dag, eftersom att dom hade skola, förutom att vi sjöng Happy Birthday kl 8.42 och 8.44 då dom föddes. Jennifer var hemma ifrån jobbet då hon skulle besöka pojkarnas två olika klasser och ge alla barnen cupcakes, vilket är en annan tradition dom har. Kevin var på jobbet men var med och sjöng via telefon. När barnen kom hem från skolan slets alla paket och kort upp och efter det åkte vi och tittade på Nicoles basketmatch. När vi kom hem vara det dags för middag i form av hamburgare, korv med bröd, bönor, och en slags potatiskaka. Till efterrätt blev det två små tårtor, en i choklad till Matthew och en med vanilj till Robert. Vi åt knappt (jag åt min första bit tårta nånsin, tror jag) en femtedel av varje tårta men ska det va så ska det va! Efter det var klockan långt över läggdags men vi hann med en liten runda av "sätta svansen på åsnan" också! Allt som allt så verkade det som att dom hade en riktigt rolig födelsedag och det var roligt att se hur dom firar här i USA. Egentligen skulle det vara ett stort kalas med tusen kids också men i år valde pojkarna att dom ville åka skidor istället vilket familjen ska göra nu i helgen. Jag skulle med också egentligen men tyvärr hade jag redan planer just denna helgen och det gick inte att ändra på. Jätte tråkigt då dom åkte lite för min skull också eftersom dom nu faktiskt hade en au pair som kan åka. 
Nåväl, dom får en riktig familjehelg och jag ska gå på Swedish House Maffia i Madison Sqare Garden imorgonkväll och sen bo över i en lägenhet i NYC under helgen. Detta tillsammans med massa goa människor så vi ska nog ha det bra ändå! 
 
Kalas!! 
 
Sätta svansen på åsnan!