juliaperdsjo.blogg.se

...one year in United States of Amerika

Go höstdag

Kategori: Allmänt

Idag var det en fantastiskt vacker höstdag och vad som började som en väldigt seg dag blev en färgstark och mysig en. Nicole kom hem sent på grund av en fotbollsmatch så jag hade bara pojkarna under dagen. Vi började med läxor för att sen måla under en lång stund. Undertiden fick jag en teckning med en lång text på av Robert. Där berättade han om dom två första dagarna jag var här och sen om hur tacksam han är över allt jag har lärt honom och all fotboll vi spelat tillsammans. Sen avslutar han sitt lilla brev med att säga "jag vill inte att du ska åka, det gör mig ledsen, men jag förstår att du saknar dig familj i Sverige och din familj saknar dig så därför är nog tiden inne". Jag började gråta när jag läste det och han kom fram till mig och gav mig en lång kram. Jag vågar inte tänka på dagen jag måste säga hej då till minl illa pojk. Jag och Robert har gått igenom så sjukt mycket tillsammans så lite speciellt blir det att säga hejdå till honom. 
 
Efter några timmar med målning gick vi ut och hoppade i lövhögarna och spelade fotboll tills det blev mörkt. Kvällen spenderades i soffan tittandes på film tillsammans med Jennifer.
Ett mysigt avslut på dagen! 
 
 
 

Pumpaplockning

Kategori: Allmänt

I lördags började jag dagen med att följa med familjen för att titta på Nicoles fotbollscup i North Port. Kallt men mycket trevligt. Nicoles lag vann båda matcherna och emellan dem spelade jag, Kevin och alla småpojkar amerikansk fotboll för att hålla värmen. 
 
Efteråt åkte till en farm som ligger här i närheten av East Setauket för att plocka våra pumpor inför Halloween. Har aldrig gjort det förut och så fantastiskt mysigt va det. Det var en perfekt höstdag och vi gjorde allt ifrån att åka traktor, gå en labyrint i majfältet, äta nygrillade majskorvar och plocka ut dom bästa pumporna. 
När vi var klara där åkte vi vidare till en annan farm där jag, Jennifer och Kevin plockade våra pumpor. Det var absolut en toppen dag och nu är jag ännu en erfarenhet och upplevelse rikare! 
 
På måndagskvällen hjälptes vi alla åt att karva pumpalyktan, riktigt mysigt. 
 
 
 
 
 
 

Hösten

Kategori: Allmänt

Nu har hösten kommit till East Setauket, så för första gången på flera månader fick det bli både tröja och jacka idag. Tycker dock att det är ganska mysigt när man måste börja ta på sig lite jackor och sköna halsdukar så inget mig emot. Jag kan till och med sträcka mig så långt att jag kände att jag ville fira hösten lite så det gjordes genom att ta med Petey ut och leka bland löven på baksidan i några timmar.
På eftermiddagen tog jag med mig pojkarna och åkte och kollade på Nicoles skollag som spelade fotbollsmatch. Det var galet kallt men dom vann med 2-1 och det är alltid roligt att se henne spela. 
Annars rullar livet på som vanlig förutom att vi alla börjar förbereda oss inför halloween som kommer upp snart. Därför går allas tankegångar till utklädander, dekorationer och pumpaplockning som vi ska göra nu på lördag. 
Riktigt skoj!!
 
 
 
 

Proud

Kategori: Allmänt

Jag känner bara att jag måste få skryta lite över tre fantastiska kids.
Nä jag kom hit, nu för elva månaders sen, berättade Jennifer och Kevin att dom så gärna önskade att alla tre barnen, men kanske framför allt Robert, skulle utvecklas mer i skolan. Detta var något jag tog till mig och har försökt att jobba mycket på. Jag har försökt hitta olika inlärnings sätt och tillgångavägar för att hitta det som ger absolut bästa resultat hos honom. Under årets gång har vi märkt att det gått bättre och bättre och även Roberts lärare har varit positivt överraskad över hur stor utveckling Robert har gjort. Han har lagt ner så mycket energi på sitt skolarbete det senaste, han gör nu alltid sitt bästa och VILL lära sig och göra bra ifrån sig. Idag kom nog det största kvittot på att det går framåt. För många är det ingen stor grej men för Robert och oss allihopa är det en seger. Han fick ALLA rätt på sina ord han hade för veckan! Inte nog med det så märker vi att han läser bättre och bättre för varje dag vilket också är enormt stort. En riktigt stor eloge även till Matthew som utvecklas och får strålande resultat. Och sist men inte minst en enorm respekt till Nicole som fortsätter göra 90-100% prov och tester, trots att hon nu går på en ny skola med mycket högre svårighetsgrad och alla bollar hon har i luften med träningar, matcher, religion och girl scouts! 
 
Summan av allt blir att jag är så fantastiskt stolt över dom alla tre och fortsätter dom här så finns det inget som kan stoppa dom! :)
 
Matthews och Roberts resultat på ordproven

Swedish brownie cake

Kategori: Allmänt

Häromdagen bestämde sig jag och Matthew för att vi var sugna på choklad (vdet är nått vi alltid har gemensamt) så därför plockade vi fram ingredienserna till en svensk kladdkaka. Ingen av barnen hade smakat på det förut så det va kul att kunna hitta på nått nytt. Matthew åt i princip upp hela smeten när han slickade skålen men annars gick det fint. Den blev förvånansvärt lyckad och var en stor sensation hos barnen. Dock tyckte dom att "Swedish brownie cake" var ett mycket bättre och framför allt enklare namn än "kladdkaka" så det var det det fick bli. 
 
 
Annars hittade jag kidsen lossandes sova med Disney Chanel på högsta volym klockan 00.07 på en skoldag häromdagen. Ajajaj inte bra!