juliaperdsjo.blogg.se

...one year in United States of Amerika

Mets vs Phillie

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag, Kevin och kidsen till min och pojkarnas första baseball match! Jag hade inte speciellt höga förväntningar på matchen då baseball definitivt är den tråkigaste sporten nånsin men jag kunde bara inte säga nej när jag blir erbjuden att följa med. Och oj va fel jag hade. Det var fantastiskt roligt! Inte nog med att vi hade bra platser, strålande sol, det vinnande laget och bästa sällskapet utan Kevin fångade även en av "flyball"arna! Och enligt Kevin händer detta inte. Han har varit på otaliga matcher och aldrig varit i närheten av en boll så självklart gjorde detta upplevelsen lite extra rolig! Jag har sagt det förut men måste säga det igen, jag är otroligt lyckligt lottad som får uppleva ett år i staterna tillsammans med denna fantastiska familj! 
 
 

Helgen

Kategori: Allmänt

Helgen spenderade jag med två fantastiska tjejer, Ida och Sarah. Den innehöll massage, shopping, minigolf och middag i solnedgången. En riktigt mysig och välbehövlig helg! 
 
 

'Walk in the Park'

Kategori: Allmänt

Nu har snart hela sommaren gått och det märks på flera sätt. Ett sätt är att det börjar bli svårt att hitta på nya saker att hitta med kidsen under dagarna. Det märks att dom börjar bli rastlösa och när barn blir rastlösa blir dom irriterade. Så ja varje dag är ingen 'walk in the park' direkt. Igår var en sån dag. Dagen var riktigt tuff med många utbrott och bråk men tack och lov gav Jennifer lite pengar så att jag kunde ta med mig allihopa och åka till Fun4All. Det är en inomhus hall med uppblåsbara leksaker och trampoliner. Bästa stället nånsin! Det är bara att släppa in kidsen och sen har dom roligt och sköter sig själva i flera timmar. Jag kunde därför bara sitta och hålla koll samtidigt som jag lyssna på P3 dokumentär.
Så efter en svår dag blev eftermiddagen och kvällen definitivt mycket bättre! 
 
 
 
 
 
 
 

Regniga dagar

Kategori: Allmänt

Regniga dagar är inte alltid jätte kul så för att pojkarna inte skulle klättra på väggarna testade vi på inomhus tennis på gymmet. Nu tror inte jag att det är en jätte stor chans att jag blir den nästa Björn Borg men man vet aldrig med Matthew eller Robert asså! 
 
Idag hällregnade det och jag fick offra mig med att gå ut och ta in alla dynor. Jag blev dyngsur så jag passande på att lura ut kidsen o starta ett vatten och lera krig. Fantastiskt roligt och blött! 
 
Redo för nästa set
 
och mer lera blev det
 

Vad vi gör om dagarna

Kategori: Allmänt

Här kommer yttligare bilder på några av det aktiviteter vi gjort under veckan.
 
Här hade vi picknick under vårat favoritträd. Pojkarn gick in i sina egna fantasivärldar och lekte, vi hade picknick och sen ristade vi in våra namn i trädet så att det finns där föralltid.
J+R+M = friends 4-ever (J+R+M= vänner för alltid), enligt pojkarnas önskemål. 
 
Vi har också varit på en stor lekplats vid pojkarnas skola och denna gången gjorde Robert personbästa i klättring! Hade världens stoltaste 7åring efteråt :)
 
 

Vad vi gör om dagarna

Kategori: Allmänt

Som sagt, nu under sommaren har jag barnen hela dagarna. Det betyder att jag under 12-13 timmar varje dag måste fylla dagen med aktiviter till en 12årig och två 7åringar. Det är både utmanande och tröttsamt men framför allt fantastiskt roligt!
Här är några bilder på olika aktiviteter vi gjort :)
 
Målning
 
Pingvin-pyssel
 
 
Skattjakt med gåtor
 

"Three little monkeys"

Kategori: Allmänt

Igår var vi rastlösa så det fick bli ett nytt litet klippa-å-klistra-projekt. Denna gången blev det tre små apor gjorda av papperspåsar och färgat papper.
Här har ni dom tre små mästerverken, en prinsessa, en superhjälte och en astronaut.
 
 

Family

Kategori: Allmänt

A year together with them is not enough..
 
 

Mamma och Johann -Road trip Long Island

Kategori: Allmänt

Efter att ha sagt hejdå till familjen på måndagen satte sig jag, mamma och Johann i bilen och började våran road trip. Först stannade vi till vid Smith Point Beach i några timmar. Stranden ligger på den södra sidan av Long Island vilket gör att det är en sandstrand och att man badar i Atlanten. Annars är stränderna här i området där jag bor på norra sidan, steniga och man badar i Long Island Sund. 
Iaf, där stannade vi några timmar för att sen åka upp till Riverhead och Hyatt hotel som jag hade bokat för oss. Där fick vi duschat av oss lite och gjort i ordning oss för att sen ta en liten vända på Tanger outlet som bara låg några minuter ifrån hotellet. Därefter blev det en riktigt god middag på Applebees.
Tisdagen startade med en förvånadsvärt stor och god frukost och sen åkte vi ut till Montauk och fyren som ligger längst ut på Long Island. Det var absolut jätte vackert där ute men tyvärr är vi nog lite bortskämda med sånt i Sverige. Därför ville vi inte ta tid att gå upp i den utan tog en liten promenad runt istället. Därefter blev det återigen strandtid innan vi åkte in till East Hamptons och de andra småstäder och kikade runt. Av alla Hamptons-städer som vi gick runt i så gillade jag nog East Hamptons mest. Det är en riktigt mysig liten stad och det är absolut högklass på den! 
 
På onsdagen åkte vi till South Hamptons. Den stan känns något större än East Hamptons och därför inte riktigt lika mysig. På eftermiddagen blev vi dock återigen lite sugna på några strandtimmar så vi åkte på jakt efter en. Det var dock lättare sagt än gjort. Först åkte vi till en välkänd allmän strand som heter Copper Beach. När vi kom dit upptäcker vi dock att det kostar 40dollsr för stt parkera där och det kändes sjukt ovärt för bara nån timme. Därför försökte vi åka runt för att hitta en annan men problemet med USA är att nästan ALLA stränder är privata och på dom allmänna kostar det multum att få parkera, speciellt runt The Hamptons. 
Johann stannade dock till vid Copper Beach så jag och mamma kunde springa över stranddynerna och kolla vad allt ståhej är om och varför denna stranden skulle vara så bra. Vi upptäckte när vi kom dit att det absolut var en vacker strand men ändå inte nått jätte speciellt. På vägen därifrån åkte vi längst med kusten och hamnar på en landstrimma som har Atlanten på båda sidor. Där fanns det absolut dom största och mest exklusiva husen jag nånsin sett och troligen kommer att få se! Helt otroligt och det var fantastiskt roligt!!
 
På eftermiddagen åkte vi hemåt till East Setauket igen. Johann behövde återhämta sig lite så jag och mamma packade in solstolarna i bilen och åkte ner till West Medow Beach för att läsa lite. Det blev dock inte speciellt mycket läst utan munnarna gick i ett och sen blev vi så förtrollade av den magiskt vackra solnedgången vi fick se. (smått irriterad på att jag glömde batteriet till kameran just denna kvällen också) 
Det blev absolut ett sånt där mor-och dotterögonblick som jag aldrig kommer att glömma. 
När solen gått ner åkte vi tillbaka till Johann och huset och åt lite Thaimat tillsammans. 
 
Dagen efter var det dags för mamma och Johann att åka hem till Sverige igen. Som tur var hade vi några timmar tillsammans innan dom var tvugna att åka. Dom spenderade vi med att prata och umgås och sen äta lunch och Cheesecake (såklart!!)'på Cheesecake Faktory. Det var som vanligt fantastiskt gott men sen var det dags att säga hejdå. Vi kramades hårt och länge och jag kan säga att det är en himla tur att det bara är tre månader kvar nu innan jag får krama världens bästa mamma och Johann igen! 
 
Jag fick en oförglömlig semestervecka här i USA och jag är så tacksam för allt jag fått se, uppleva och alla underbara människor jag har runt omkring mig!
Tack också till Johann. Du är fantastisk och jag är så otroligt glad för det bonuspappa och bonusdotterförhållandet vi har. Jag är så tacksam att du har kommit in i mitt liv!
Och mamma... Ja vad ska man säga. Du är magisk på alla sätt och jag är så välsignad som har dig som mamma! Jag älskar dig så det gör ont! 
Tack!
 
Smith Point Beach
 
Montauk Light House
 
East Hamptons, West Hamptons, Bridgehamptons och South Hamptons
 
Sista dagen tillsammans 
 
 
  
 
 
 
Några bilder ifrån Port Jefferson.
Älskar dom tre understa bilderna! 
 
 

Grattis Mormor

Kategori: Allmänt

Måste önska världens bästa mormor en riktigt härlig födelsedag också!
Mommo du är fantastisk på alla sätt och jag saknar dig så!
Jag längtar efter att få komma hem till dig och moffe, fika på nått gott och bara få sitta och prata med er lite, precis så som vi brukar göra! Mormor du får mig alltid att le och skratta och du är guld värd!
Grattis och hurra hurra hurra för dig!!
Älskar dig så mommo, du är bäst! 
 

Mamma och Johann-Familjehelg

Kategori: Allmänt

 Förra veckan hyrde mamma och Johann en bil och körde mot Long Island och East Setauket för att hälsa på. Dom hade då spenderat en vecka i New York City men nu kom dom hit för att spendera tid men mig och min lilla extra familj också. Vi fick vara med om så mycket tillsammans så det blir svårt att få med allt men har har ni det i stora drag iaf.
Helgen spenderade vi tillsammans med familjen. Det började med att Kevin och Jennifer bjöd ut oss allihopa på middag i Port Jefferson. Vi åkte till en välkänd restaurang som låg precis vid vattnet Och det var en riktigt mysig och rolig kväll.
På lördagen satte vi oss allihopa i familjens minivan och åkte öster ut på Long Island mot Greenport och Shelter Island för att hämta upp Nicole som vart på läger där. Efter att ha hämtat henne stannade vi till vid hamnen i Greenport och åt lunch och kikade runt i den lilla hamnstaden. På söndagen åkte jag, mamma och Johann till West Medow Beach och spenderade några timmar där innan Jennifer hade en Amerikansk BBQ-middag väntade på oss där hemma. 
På måndagsmorgonen sa vi hejdå till familjen som skulle åka iväg på semester. Det blev ett känsligt farväl och det syntes verkligen att alla hade kommit att tycka om varandra och att vi alla hade haft en riktigt mysig helg tillsammans! 
 
Fredagens promenad runt kvarteret. Robert hängde också på och lekte Följa-John med Johann.
 
Första middagen tillsammans i vackra Port Jeffersson 
 
Färjan ut till Shelter Island
 
Lunch i Greenport
 
Mamma och Nicole krossar mig och Kevin på sällskapsspel!