juliaperdsjo.blogg.se

...one year in United States of Amerika

Jul i New York

Kategori: Allmänt

Förra fredagen var familjen/släkten i New York för att strosa runt, kolla på den stora julgranen vid Rockefeller center och gå in på Macys och sådär. Jag "Jobbade" den dagen så jag gick upp vid 8tiden för att finnas vaken utfall pojkarna ville nått. Sen var det bagels högt och lågt till frukost för att sen samla ihop släkten och åka till Ronkonkoma och ta direkttåget till New York. Under hela dagen höll Matthew min hand och vi gick runt och sjöng och dansade hela tiden. Super mysigt! Det första vi gjorde i NY var att gå till Macys för att se deras juldekorerade fönster. Det var absolut speciellt men lite besviken var jag nog. Sen gick vi till Briant Park där dom har en stor gran, en isbana och massa små mysiga stånd. Det liknar lite Jul på Liseberg. Kön för att åka skridskor var säkert 100 meter lång, det var helt galet! Det var förövrigt sjukt mycket folk i New York överhuvudtaget! Så vi gick runt, kollade lite i stånden och sen satte vi oss och tog en varm choklad på en uteservering. Efteråt gick vi vidare till Rockefeller Center-granen och kikade på den. Såg även dom stora julkulorna, den stora snöflingan vid Central Park och andra julskyltningar. Det är så himla roligt att bara gå runt och titta på allt i New York. Älskar det! Känns ännu roligare nu också när man faktiskt börjar hitta lite också. Efter Briant Park var alla jätte hungriga och barnen behövde komma in och värma sig lite så efter mycket letade och misslyckande efter att hitta en speciell restaurang, gick vi in på en Irish Bar och åt istället. Efteråt tog vi tunnelbanan till Pennstation och tog tåget hem. Kvällen avslutades med en collegematch i Amerikansk fotboll (som vanligt).

Varmchoklad i Bryant Park
 
Rockfeller Center-granen
 

Juldagen

Kategori: Allmänt

Kl 07.07 vaknade jag av att Robert knackade på dörren och nästan skrek att dom var redo för att gå ner och öppna paketen. "Tomten har varit här Julia, skynda dig!!" När alla var vakna gick vi vuxna ner först för att vara redo med våra kameror. Sen kom barnen ner för trappan med världens största leenden och kastade sig ner på golvet och började riva i pappret till paketen (Inte matthew dock, han öppnade paketen försiktigt för att inte förstöra det fina omslagspappret, haha så söt!!) Efter två timmar var alla paket (förutom de till kusinerna och resten av släkten som skulle komma senare) öppnade och då var det dags för frukost med American Pancakes. Så galet gott! Barnen och inte minst Jennifer och Kevin blev verkligen genuint glada över min julklapp så det var roligt att det blev så lyckat! Efter frukosten lekte vi med alla julklappar och efter några timmar kom Jennifers syster, hennes man och deras två små flickor. Då blev det ännu mer paketöppnande och snacks. dvs lite plockmat innan det var dags för middagen. Det blev ingen kalkon-middag som jag hade trott utan helgrillad skinka Och till förrätt va det grillad ost inlindad i pasta. 
När middagen var klar, vilket tog några timmar spelade vi Wii Just Dance 4, sjukt roligt faktiskt. Och efter dt var det ännu mera mat, hemmagjord äpplepaj, chokladpuddingkaka och massa mer! Sen åkte släkten hem och vi satte oss och tittade på tvättsvampen Bob. Jag, Kevin och Jennifer somnade dock efter 2minuter. Testade föresten mitt fantastiska saffransthe som jag fick av mamma, super gott! Tack snälla! 
Så för att sammanfatta min första riktiga amerikanska jul så måste jag ändå säga att jag är mäkta imponerad av deras traditioner, julanda, tempo, mat och dekorationer. Och det är många traditioner som dom har här som jag kommer ta med mig hem och dela med mig av till min familj. Människorna här är generösa på alla sätt och får mig verkligen att känna mig som hemma. Jag måste dock säga att trots att julen har varit så bra på alla sätt så saknar jag min familj och våra traditioner litegranna. 
Merry Christmas everyone! 
 
Magiskt
 
Glädje
 
Tacksamhet
 
Kärlek
 
American Pancakes!!! 
 
Givmildhet
 
Och.. Tre Ipods och en Ipad

Julafton

Kategori: Allmänt

Min julafton blev inte alls lik någon annan julafton jag varit med om.
Dagen startade precis som vanligt med lite bagels till frukost och för att sen vid 12 tiden åka till Port Jeffersson och åka skridskor. Det var jag, barnen, Kevin och Jennifers föräldrar (som är skilda). Kevin stod på sidan då han inte kan åka och inte ville hamna på sjukhus just nu men jag, barnen och till och med barnens mormor och morfar, som inte hade åkt på x-antal år körde på. Riktigt roligt var det! Efteråt åkte vi hem och drack varmchoklad. Kl 3 var det ingen Kalle Anka....utan det blev det lite fotboll på baksidan istället för att sen gå in för lite snacks innan middagen. Det var ostar, kex, korv, räkcoctails, chips, dipp osv, gott Iaf! 
Till middag var det en italiensk/skaldjurs "meny". Förrätten var spagetti med bläckfisk och skaldjurssås och bröd och till huvudrätt friterade räkor och nån sorts fisk med grönsallad och kall sås. Galet gott alltihop! 
Efter middagen var alla trötta så vi satte oss och kolla på två gamla julfilmer. En, som jag inte kommer ihåg namnet på handlade om en elak gubbe som blir hembesökt av tre spöken och den andra hette The miracle on 34 street. I början fatta jag inte riktigt varför vi tittade på dom men efter en stund förstod jag verkligen charmen med dom! Nu under jul har vi slötittat på riktigt många julfilmer. Många hur töntiga som helst med titlar som: A nanny for christmas eller A wife for christmas. Dom filmerna tittar vi dock mest på just på grund av att dom är så löjliga och så sitter vi och skrattar åt det typ. På kvällen gjorde vi en tävling om vem som hade den bästa julpyjamasen. Sjukt kul när tävlingen spårar ur och det slutar med att folk har polkagrisar och julkulor hängandes i öronen, clownnäsor föreställande Rudolfsnäsa, olika hattar, strumpor och massa mer. För mig gick det inte bra alls asså,  åkte ur 4fjärde från sist... kidsen kom som delad vinnare;) Efter tävlingen ställde barnen ut kakor och mjölk till tomten och havregryn till renarna för att sen extremt förväntansfulla gå och lägga sig. Vi andra gick och la oss en stund efter. Jennifer och Kevin hade dock 4 timmar av paketinslagning att göra innan dom kunde gå och lägga sig, stackarna..  Så kort och gott var det en mysig men annurlunda julafton :) 
 
 

Julmys!

Kategori: Allmänt

Imorse vaknade jag tidigt och tog bilen till gymmet. Skulle gå på en klass som hette Step. Hade inte en aning om va det var förnått men tänkte att det kunde vara kul att testa. När jag kom in var det jag och tre 60-70 åriga tanter men jag tänkte va tusan varför Inte! Efter 25 minuter gick det inte längre. Tanterna körde över mig totalt. Inte för att det va speciellt jobbigt, eller aa inte alls, men man var ju tvungen att kunna massa steg å grejer och det hängde ju inte jag med på för fem öre. Därför lossades jag som jag hade bråttom iväg och gick ut därifrån, haha! hämtade istället min musik och tog ett pass på löparbandet och sen lite styrka på det.
När jag kom hem åt jag frukost, skypade lite med världens bästa mormor och morfar som hade mamma och Johann på besök! Så mysigt! Sen gick jag ner för att kolla på när "vårt lag" the Jets spelade match (amerikansk fotboll), hur matchen gick ska vi inte prata om... Under matchen kom Jennifer mamma och hennes man samt deras lilla hund Jess. Efteråt hjälpte jag pojkarna att slå in alla deras paket, för att sedan göra det sista på mina också. Kl 8 var det middag, en pastagratäng med vitlöksbröd, så himla gott!! Samtidigt kollade vi på ännu en amerikansk fottbollsmatch, denna gången var det mitt favoritlag, the Giants. Vi ska inte prata om den matchen heller.... Så efteråt satte sig jag, Robert, Nicole, Pa (barnens morfar som också hade kommit under dagen) och Kevin i bilen och åkte til min favoritplats, staden/byn Port Jeffersson. Det ligger bara 5 minuter här ifrån och det är extremt mysig. Det finns massor med små affärer, kaféer och restauranger och det ligger precis vid vattnet. Alla affärer osv måste ha samma typ av skyltar, dvs träskyltar med guldtext, så allt ser väldigt enhetligt ut. Och nu i juletider så har alla dekorerat med ljus och granar också så det blir extra mysigt.
Där gick vi och köpte varmchoklad och tittade på när folk åkte skridskor på utomhusrinken. Efteråt åkte vi hem, kollade på en klassisk julfilm och nu ligger jag och ska sova. Ska dock sätta på Grinchen och kolla på innan. Det är ju ändå en tradition jag och mamma har, att äta frukost till den på julafton. Och även om det officiellt inte är julafton här än så är det ju ändå det i Sverige plus att det blir julafton undertiden som jag tittar på den. Tyvärr blir det utan varken frukost eller en mamma vid min sida men den måste ändå ses! 
Godnatt nu och GOOOOOOD JUL!!! Puss:D 

Kaos!

Kategori: Allmänt

Idag sov jag tills jag vaknade, så himla skönt! Har nästan alltid nått så gör aldrig det längre. När jag gick ner såg jag att det var kaos. Jennifer hade massor att göra inför att pojkarna skulle iväg på kalas så jag hjälpte henne lite. Gav Matthew frukost, hämtade deras kläder, plockade ur och i diskmaskinen och lite sådär. Sen gjorde jag min egna frukost och gick upp på mitt rum.
Vid 12 tiden åkte jag, Nicole och Kevin till köpcentret för att göra lite ärenden. Har nog aldrig sett så mycket folk och så långa köer i hela mitt liV. Det va totalt kaos! Så vi var bara där i två timmar sen orkade vi inte mer, haha. Med jag gick iaf bytt min ring som jag hade köpt och fick köpt två nagellack.
Väl hemma, efter att lyckats snirkla oss ur bilköerna åt vi lite lunch. Ikväll tror jag att vi ska ut och äta så det blir mysigt. Funderar på att ta en liten tripp till New York imon men får se då Jennifers föräldrar kommer. Mår iaf bra och hoppas på snö imon så man kan få ha lite snöbollskrig med kidsen. :) 

Bio- egentid

Kategori: Allmänt

I går började dagen som vanligt, dvs att väcka kidsen, ta fram deras kläder och sen fixa i ordning deras frukost. Skillnaden idag var att jag inte behövde göra deras lunch, då dom förra veckan började med att få köpa lunch på fredagar. Det är roligt att se hur en sån liten grej kan göra pojkarna på så glatt humör! Sen så var både Kevin och Jennifer hemma också. När det var dags att gå till bussen sa Kevin att han kunde ta barnen så jag kunde hinna med mitt spinningpass på gymmet. Så jag tog mina saker och åkte iväg. Det tar väl cirka 15 minuter att åka dit ungefär. Passet var helt galet jobbigt men sjukt kul! Gymmet är riktigt fräsht och massor med trevligt folk. Efteråt åkte jag hem för att ta hand om barnens tvätt. På kvällen hade Nicole sina girl scouts och några föräldrar här på pizza och cupcakes så då passade jag på och fråga om jag fick låna bilen och åka på bio. Dom behövde dock minivanen men jag fick ta Jeepen. Jag hade aldrig kört den förut och inte någon annan au Pair innan mig heller men Kevin sa att han litade på mig såpass att jag fick ta den. Så snällt! Så jag hoppade in i den Och åkte till starbucks, drack te och kollade på ett avsnitt av julkalendern innan jag åkte vidare till biografen. Såg Twilight -breaking dawn part 2. Riktigt go film asså!!! 
 
 

Julfoto

Kategori: Allmänt

Idag var det en vanlig dag på morgonen, förutom att Jennifer var hemma men det kommer både hon och Kevin va nu i 1-2 veckor. När barnen var i skolan tog jag det lugnt och gick en liten sväng till starbucks och pratade med lite folk. Ikväll försökte vi oss även på att ta några julbilder. Eftersom min blogg fortfarande är konstig kan jag bara ladda upp ett vanligt kort och dom andra är redigerade i instagram men här är några iaf.
Har även fått numret till en ny LCC som har sin grupp närmare där jag bor. Så förhoppningsvis kommer jag kunna få träffa några andra au pairer i mitt område snart! 
 
 
 
 
 
Leker med Frank the balloon
 
 

Sjuk

Kategori: Allmänt

Igår fick Robert stanna hemma ifrån skolan då han fortfarande hade feber. Jennifer var också hemma eftersom hon alltid jobbar hemifrån på måndagar. Kände själv att jag inte mådde helt hundra heller men har ju mått betydligt sämre och har haft betydligt mer krävande jobb förut och varit sjuk samtidigt så det var bara att köra på. Dessutom så sa jag inget till Jennifer så det var ju inte så lätt för henne att veta heller. Hela dagen gick åt att leka med Robert och det var sjukt mysigt för det är inte ofta man har tid för bara en!! Vi spelade masspelade olika spel, målade och hade mysigt. När dom andra kom hem gjorde vi läxor, åt och lekte lite till.
Sen var det monday night fotball, dvs att det var en match med amerikansk fotboll på tv. Dessutom spelade "vårat" lag, the Jets. (det är tydligen okej om man hejar på The Giants också, vilket jag gör för Jets är sämst haha) Så då tog vi fram korvbitar, ost och massor av chips och dipp (även svensk dipp som världens bästa mamma skickat) att äta och kollade på matchen allihopa. Jag stannade dock inte länge då jag inte mådde så bra och gick upp på mitt rum och vilade istället. Jets förlorade med 14-10 tror jag så det gick ju sådär men nästa söndag är det Jets mot Giants så då blir det att sitta bänkad framför teven. Det är faktiskt riktigt roligt att kolla nu när man faktiskt fattar nånting! 
 
Robert va hemma idag med, han mådde betydligt bättre men hade feber igår och lite hosta idag så det var bäst med en liten vilar dag till. Jennifer är hemma hela denna veckan men idag mådde jag sämre så jag gjorde mitt på morgonen, åt frukost i lugn och ro, spelade lite Wii och sen kunde jag gå upp på mitt rum och ta det lugn några timmar. (hade tvätten idag också men den klarar ju sig själv i stortsett). Vid två tiden åkte Jennifer iväg på ärenden så då vek jag tvätt, åt och lekte med Robert resten av tiden. När Nicole och Matthew kom hem lekte vi litee kurragömma, målade, åt osv tills klockan blev 7 ungefär. Då kom Jennifer hem igen och jag kunde gå och ta det lugnt igen. Nu sitter jag och kollar på film, dricker smoothie och äter en lussekatt! 
Godnatt! 

New York -the hobbit

Kategori: Allmänt

I söndags tog jag tåget till New York och mötte upp Fredrik och Erika på Grand Central. Sen gick vi till 5th avenu för att kika runt lite och sen gick vi till Times' Square och åt lunch på Olive Garden, en sjukt god Italiens restaurang. Erika var dock tvungen att sticka iväg innan vi hann få maten så när kyparen kom med maten var vi bara två kvar. Han såg lite fundersam ut så vi förklarade och så fick vi hennes mat i en doggybag. När vi hade ätit gick vi till Forest Gumps affär/restaurang där jag köpte en tröja. Ska ta bild och visa sen, riktigt mysig haha. Sen tog vi tunnelbanan downtown till 14th street där vi mötte upp Erika igen. Vi gick runt i en park där som hade massa små mysiga stånd en stund för att sen gå och kolla på The Hobbit på bio. När vi kom in på biografen och gick fram i kassan kunde man inte köpa biljetter där utan kassörskan sa bara "outside the box". Vi fatta inget och sprang runt i lokalen och försökte hitta en box nånstans. Efter någon minut gick jag ut och gick runt hörnet och där fanns självklart glasboxen med en liten söt kvinna i och sålde biljetter. Vi skrattade lite för oss själva och sen gick vi in igen för att köpa popcorn. Storleken på mellanpopcornen här i USA är väl ungefär som en stor hemma men en liten läsk här är större en den stora hemma! Den var säkert på en liter asså. 
När vi gick in och satte oss var det inte så mycket folk så vi fick riktigt bra platser i mitten. Erika tog fram sin doggybag från Olive Garden (som nån överklassbrud, sjukt kul haha), jag och Fredrik våra popcorn och att bara några minuter innan filmen skulle börja så sätter sig en kille vems världens största fluff till hår framför mig och tar upp halva bioduken. Kändes som värsta skämtet och vi kunde inte hålla oss för skratt! Jag menar vad tusan gör man, man kan ju inte fråga om killen kan trycka ner håret! Som tur var det en plats över på Erikas sida så vi hoppade ett säte så jag kunde se nått (efter att Fredrik övertalat mig om att det inte var allt för pinsamt att göra det) Filmen var absolut bra, smeagol/gollum var helt klart bäst och den var riktigt snyggt gjord. Jag tror dock jag hade lite förhöga förväntningar. Tyckte den var lite lång. Efteråt gick vi till Starbucks och satte oss en stund för att sedan gå åt olika håll. Jag tog tunnelbanan till Penn Station och därifrån tåget hem. 

Barnvakt

Kategori: Allmänt

I lördags var jag barnvakt åt kidsen. Jennifer och Kevin skulle på cocktail party. Robert var dock sjuk så han låg i sängen och sov medans jag, Nicole och Matthew kollade på en tecknad julfilm och åt popcorn. När den var slut gick jag och la Matthew och då vaknade Robert och mådde dåligt. Han skrek och grät så jag hämtade en bok och läste tur bredvid honom i sängen. Då lugnade han ner sig lite och somnade till. Sen höll han på så och skrek efter mamma emellanåt. Jag ringde henne bara en gång, utan svar, för jag ville inte störa dom och faktiskt kunna klara av det själv. Så låg bredvid honom i sängen i 3-4 timmar, läste sagor, tittade i taket och sprang upp titt som tätt för att hämta en ny kall handduk som jag hade hämtat för att lägga på hans panna. (Precis som mamma hade gjort när jag var sjuk och liten). Vid 12 tiden på natten hade han somnat djupt så då gick jag ner, väckte Nicole som hade somnat där nere så hon kunde gå upp och lägga sig och sen städade lite. Kl 12.30 (eller aa 00.30) kom Jennifer och Kevin hem jasså pratade vi lite och sen gick jag och la mig. Dom var extremt tacksamma över hur jag hade hanterat situationen så det var skönt 
 

Lucia

Kategori: Allmänt

Den 13 december introducerade jag Lucia för familjen. Jag tände lite ljus, dom fick smaka på lussekatterna, Jennifer och Kevin tyckte det var ritkigt gott, inte barnen och sen berättade jag lite om det samt visade några klipp på youtube. Dom tyckte det såg mysigt ut tills dom såg stjärngossarna, då vek dom sig av skratt. (sen sa dom att så hade man absolut inte fått gått runt i Usa då stjärngossarna nästan ser ut som ett speciellt gäng om ni förstår vad jag menar) Sjukt kul faktiskt! 

Pepperkak- och Lussekattebak!

Kategori: Allmänt

Häromdagen åkte jag och köpte saffran. 100kr för 1gram som dessutom var i strängar (Totally worth it tough). Inte visste jag då att min kära mor skulle skicka riktigt pulversaffran till mig, det kommer nog gå åt det med ändå ioförsig;). Lussekatterna blev inte dom bästa jag bakat men absolut godkända! Det är svårt att omvandla allt, dl till cups, F till C och allt det där. Nåväl! När barnen kom hem gjorde vi pepparkakor av den sista degen som vi hade kvar från pepparkakshuset. Det var extremt uppskattat för övrigt att jag gjorde pepparkaksdegen helt själv, det var något dom aldrig hade varit med om eller gjort förut. Även att göra mallarna till huset själv, så det var kul!
 
 

Tomteparad

Kategori: Allmänt

Förra söndagen var det "The christmas parade" här i East Setauket. Det är en liten men himla söt parad. I den åker olika företag med sina julpimpade bilar, båtar och andra fordon och såklart skolans orkester. Men framför allt så är det barn som går den (och deras föräldrar) från olika organisationer. I år var det pojkarnas första gång att få vara med i den. Dom gick med sin "Boy  scouts" klass och Jennifer såklart. Jag och Kevin stod på sidan och drack varmchoklad och åt cookies och bagels som små söta tanter gick runt och bjöd på. Det enda tråkiga va att det regnade men vad gör väl det om mar paraply! Efter paraden var det julsånger återigen av orkestern och barnen kunde få träffa tomten, som kom på ett flak längst bak i paraden. 
 
Frosty the snowman och (av någon anledning) Askungen och Snövit var självklart med i tåget, haha! 
 
Uppställd och fin framför paraden haha
 
Familjen Hauss, minus Nicole som var på konsert med nästa Jusin Beiber, i paraden
 
Ett försök till familjefoto. Robert är glad iaf! Haha
 
jennifer och Robert 
 
Pojkarna och jag efter paraden
 

Granarna

Kategori: Allmänt

Något är fel på min blogg så kan bara ladda upp en vanlig bild ibland och alltid bilder som är tagna genom instagram. Bloggens tekniker ska tydligen jobba på problemet men det verkar inte funka. Så tills vidare så kan jag bara lägga upp bilder genom instagram.. hoppas att det är okej ändå. Och eftersom jag inte har bloggar på ett tag så kommer här några inlägg på vad jag gjort dom senaste dagarna. 
 
Förra lördagen åkte jag och familjen och köpte granar. En stor och en "liten". Vi åkte till vad man kan säga är en liten marknad där som säljer ekologiska varor och hembakta äpplepajer mm. Där hade dom även ett gigantiskt fält med hundratals granar att välja mellan. Kevin och barnen hade varnat mig att vi skulle vara där i timmar, då Jennifer tydligen är ganska så noga med vad hon tar hem för några, men jag måste ändå säga att det gick riktigt fort så det var tydligt att dom inte hade shoppat gran med min mamma;) 
Efteråt åkte vi hem och drack varmchoklad, lyssna på julmusik och pyntade. Hjälpte även Robert och Matthew att pynta deras lilla plastgran. Riktigt fin blev den och granarna när nere, om jag får säga det själv, ser ut som riktiga Disneygranar!! Så efter denna dagen så har absolut julstämningen kommit till East Setauket. 
 

 

Pepparkakshus

Kategori: Allmänt

Idag var barnen lediga ifrån skolan och då blev det pepparkaksbak.
 Det blev en absolut succe och ett mästerverk till pepparkakshus!
 

Bakdag

Kategori: Allmänt

Imorgon är barnen lediga ifrån skolan och vi ska göra pepparkakshus. Därför åkte jag till affären idag. Var tvungen att köpa godis, glasyr och lite annat smått och gott. På vägen hem åkte jag förbi en sushi/kinarestaurang och köpte med mig lite sushi. Måste dock säga att sushin från det stället inte var det bästa men iaf! När jag kom hem åt jag det och lite vattenmelon och jordgubbar för att sen sätta på julmusik och göra pepparkaksdegen inför i morgon. 
 Resultatet av pepparkakshuset får ni se imorgon:) 
 
Och när jag ändå höll på och bakade så passade jag på att göra en snickerskaka som överraskning till kidsen. Dom hade aldrig ätit det förut och tyckte det var väldigt gott!
 
 
Hittade även en liten bit av Sverige i affären idag, knäckebröd!:
 
 
Nu har jag lagt pojkarna och väntar på att Jennifer ska bli färdig med middagen. Måste säga att jag är imponerad att hon åker hemifrån kl 6 på morgonen för att ta tåget två timmar, jobba, två timmar hem, hemma runt 19.30-20.00 och ställa sig och laga middag. Heja henne! Inte så tråkigt att hon är från en Italiensk familj heller så det ofta står italiensk mat på bordet!:) 
 

1 månad!!!

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit borta i en månad!
Det känns så overkligt och tiden går fruktansvärt fort! Första månaden har bestått av både ångest, panik och utmaningar men också extremt mycket skratt och glädje! Jag har absolut hamnat i rätt familj, föräldrarna är väldigt sköna och kidsen är riktigt goa. Jag har bara på denna korta tid fått uppleva så himla mycket och jag har lärt mig massor. Det ska bli riktigt spännande se vad som kommer att hända och vad jag kommer att få uppleva de kommande månaderna:) 
 
 
Idag stod det otaliga sällskapsspel på schemat! 
 
 

Go känsla

Kategori: Allmänt

Godkväll:)
Idag hade Nicole ont i magen så hon fick stanna hemma ifrån skolan. Absolut en märkbar kulturskillnad. En 11åring i Sverige hade tagit en värktablett och gått ändå. Dessutom ringde föräldrarna 111ggr för att kolla till henne och när pojkarna kom hem fick jag sätta alla barnen i bilen och åka till läkaren. Lite överdrivet kan jag tycka men det är så kulturen är här. Efter att läkaren lyssnat på hennes lungor och gjort en ordentlig undersökning kunde han konstatera, det jag trott hela tiden, att det bara va en muskelbristning i magmusklerna. Men nu har jag varit hos familjens läkare också så det var väl bra att ha varit där och träffat honom. Resten av dagen har jag tvättat, hjälpt barnen med läxorna, spelat Wii och kollat i album från när barnen var små. Sen hjälpte jag dom med sina duschar, städade köket (vilket egentligen inte behövdes då Maria, våran städerska, redan hade gjort det men ändå) och la pojkarna. Nu har vi ätit middag och bara tar det lugnt.
Måste bara berätta att när jag la pojkarna i kväll så sa dom båda två för första gången, I love you Julia. Det kändes riktigt gott att höra det och det visar ju på att jag gör ett okej jobb iaf :) 

Familjedag

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit med familjen hela dagen.
Imorse åkte dom dock iväg på pojk- och flickscoutrensas juldekoration  men då passade jag på att skypa lite med mormor&morfar,Oscar, Elina och denna lilla goa tösabiten...
 
När dom kom hem åkte vi på en liten tur med bilen för att köpa lite juldekorationer till utsidan av huset. På vägen hem stannade vi till på Starbucks för att köpa varmchoklad och ta med oss hem. Efter att chokladen var uppdrucken gick jag och barnen ut och lekte resten av dagen. Vädret här är strålande sol och ganska varmt så det var riktigt skönt att få va ute så mycket. Vi lekte allt ifrån Pantgömme och kurragömma till att spela Amerikansk fotboll, fotboll och baseball (första gången jag nånsin spelat, det va kul men den det gick sådär asså). På kvällen åkte vi till Port Jefferson som ligger typ 5minuter här ifrån för att äta super god hamburgare! 

Första gången

Kategori: Allmänt

Godkväll:)
Idag tog jag själv för första gången tåget till New York för att spendera dagen/kvällen där. Kevin hade förklarat vilket tåg jag skulle åka med, vart jag skulle byta och vilket nr på tunnelbanan jag skulle med väl inne på Penn Station. Problemet med mig är dock att hur mycket jag än anstränger mig för att komma ihåg sånt så glömmer jag av det med en gång. Trots detta måste jag ändå säga att min resa gick himla fint! Bytte tåg när jag skulle och efter lite om och men så hamnade jag på rätt tunnelbana också! Jag mötte upp Fredrik, en annan au Pair från au pair-skolan på trappan på Times Square. Sedan gick vi runt där en stund, prata och kollade i affärer. Sen åkte vi ner med tunnelbanan till Soho, China Town och Little Italy för att kolla i mer affärer och äta lunch. Åt Spagetti Carbonada (extremt färgstarkt) på en italiensk restaurang i Little Italiy, sjukt gott! Efter det började vi världens längsta promenad tillbaka till Times' Square-området för att leta efter McGees, en bar där det påstås att dom spelat in How I Met Your Mother. När vi väl hittar den och vi gick in var det knökat med folk och en hejdundrandes go stämning. Vi gick bara in och såg oss runt för att sedan gå ut igen och där med kunde konstatera att det inte alls såg ut som det gjorde i serien. Det ända som gjorde att det kunde va den baren var att det satt ett foto uppe med karaktärerna på och att man kunde köpa en HIMYM-tskirt. Efteråt fick vi dock reda på att dom inte alls hade spelar in det där utan att det bara var inspirerat av stället. Men nu har man iaf varit där:) Efteråt gick vi och åt Borrito(tacos) för att sen åka hemåt igen. När jag kom till Pennstation och skulle ta tåget hem får jag reda på att mitt tåg inte alls går 9.42 som jag trodde utan 10.25. Så jag sätter mig inne på Starbucks, köper en varm choklad, lyssnar på Michael Bubles julskiva och väntar tills tåget går. När jag kommer till Stoneybrook är klockan 00.15 och Kevin står och väntar på mig med bilen för att köra mig hem. Så fantastisk snällt! Nu ligger jag hemma i min säng och ska sova:) Godnatt! 
 
Jag och mina varma choklad på Starbucks, Pennstation
 
Hittade några jobbsnubbar som hade rast på Times' square
 
Hittade även "BabyHulken" runt hörnet i Chinatown
 

Husvisning

Kategori: Allmänt

Idag gick jag, Jennifer och Kevin på husvisning av juldekorerade hus.
Varje år väljer en grupp ut olika hus i området som har en historisk bakgrund och dekorerar dem, både på utsidan och insidan. Så ikväll hade vi biljetter till turen. Det innebar att man åkte runt till husen (dom flesta inom gångavstånd), gick in i dom och fick en liten historisk berättelse om huset och rummen man fick se. Det va riktigt mysigt! Alla hus var juldekorerade och spelade julmusik. Det bjöds även alltid på lite vin och tilltugg. Efteråt var det en liten buffé på museet här i närheten. Så absolut en riktigt go kväll där julstämmningen var på hög nivå. Även kul att få umgås med både Kevin och Jennifer på ett avslappnat sätt utan barnen. Nu sitter vi hemma i soffan, dom ligger och sover i varsin fotölj och jag ska strax gå upp och lägga mig i sängen. Imorgon blir det en tripp till New York för att träffa en vän för lite trevligheter:) godnatt!