juliaperdsjo.blogg.se

...one year in United States of Amerika

Parken

Kategori: Allmänt

I onsdags åkte vi tillbaka till biblioteket för att göra ett nytt försök med att låna böcker och till pojkarnas glädje gick det fint. Vi lämnade tillbaka allt dom lånat, betalade böterna och hittade nya böcker att låna hem.
Sen vid lunchtiden packade jag ner lunch och snacks och slängde in cyklarna och den amerikanska fotbollen in i bilen och tog pojkarna med mig till en park i närheten. Det blev en riktigt mysig eftermiddag!
Vi cyklade, läste böcker och kastade boll och där flög några timmar förbi, perfekt!
Nu ligger vi hemma helt utmattade i soffan och tar det lugnt innan det är dags för kvällschemat. 
 
 
Matthew
 
 
Robert
 
Kedjehopp har man ju varit med om förr! 
 
 

Biblioteket

Kategori: Allmänt

I tisdags tog vi en liten tripp till Setaukets bibliotek. Något som pojkarna tyckte var överraskande roligt! Biblioteket är jätte mysigt och ändå hyfsat stort. Dom har böcker för alla åldrar, datorer och hjälpläsning. Pojkarna valde sen ut några böcker var för att låna med sig hem men när vi kom till kassan visade det sig att dom hade fem böcker hemma som inte var återlämnande. Det gjorde att vi var skyldiga 59 dollar och att vi inte fick låna nya. Det gjorde ju det hela genast lite misslyckat men vi åkte hem i ett försök med att hitta böckerna. Vi letade igenom hela huset men kunde bara hitta två så tyvärr blev det inga lånade böcker idag. Nåväl!
När vi letade hittade vi massa med gamla böcker så vi läste dom istället och så får vi fortsätta leta en annan dag.
 
 

Inomhus

Kategori: Allmänt

Nu under sommaren är alla barnen hemma hela dagarna och då pojkarna har fått utslag får dom inte vara i solen och därmed är det inomhus aktiviteter som gäller. Så dom senaste dagarna har vi spenderat med att spela memory, monopol och ballongtennis, målat, pysslat, spelat Wii, lekt med gossedjur och bara myst. 
 
 
 
 

En systemkamera fattigare men en mamma och Johann rikare !!!

Kategori: Allmänt

I 8,5 månader hade jag väntat på den bästa kramen man kan få och i lördags kom den! 
Jag tog tåget till New York i fredags där jag gick runt på Union Square och kikade runt en stund innan jag gick bort till en väns lägenhet. Har inte sett henne på många år så det var väldigt roligt att få se henne igen. Hennes lägenhet är helt fantastiskt med världens utsikt!
På lördagsmorgonen blev jag bjuden på laxmacka (med lax och knäckebröd från Ikea!!) och kaffe. Magiskt gott! Efteråt tog jag mig till Times' Square där mamma och Johann väntade. När jag såg dem sprang jag fram till mamma och där står vi och slår världsrekord i längsta kramen nånsin! På en sekund blev jag 10 år yngre och det var så skönt!!!
 
Sen flyter dagen på alldeles för fort! Det blev promenad i Central Park. Eller aa egentligen blev det två (för Johann tre) om man räknar med när vi med en lite naivt hopp gick för att leta efter min systemkamera som jag lagt ifrån mig på en bänk. Och ja jag är lite smått ledsen för att jag aldrig kommer få den tillbaka men livet har lärt mig att det faktiskt bara är en materiell sak och att livet inte går under för det. Sen blev det en frozen yogurt vid The Plazas Food Court. Det var förövrigt där jag upptäckte att kameran var borta när jag ville föreviga mammas och Johanns första Frozen Yogurt. Nåväl! 
Efter mycket promenerande gick vi till Hell's Kitchen och åt lunch för att sen gå upp till hotellet, och vad jag trodde, byta om. Det slutar dock med att jag sitter där på deras hotellrum och äter Giflar och läser svenska tidningar medans mamma och Johann sover middag(??!!)
40 minuter senare får jag iaf väcka pensionärerna då vi måste gå till Broadway och musikalen Phantom of the operah. Vi hade riktigt bra platser och musikalen kunde inte varit bättre! Skådespelarna (med ingen mindre än Peter Jöback som the Phantom) var helt enastående, all dekor och alla kostymer var otroligt snygga och musiken var otroligt mäktig! Det var absolut en 'måste se'-grej! 
 
Söndagen startade vi med att äta frukost tillsammans för att sen ta oss till H&R. En gigantisk elektronik affär som är inriktade på kameror och alla dess tillbehör. Själva butiken var riktigt häftig och dom hade ett världsunikt system som grymt. Personalen var fantastiskt trevlig och bättre priser än vad dom hade finns nog inte. Därför fick det allt bli en ny kamera! Så slutet gott allting gott!
 
Därefter blev det en sväng till Sohos mysiga gator där det också blev en liten kaffe och blåbärspajs-paus. Vi satt där på fiket i flera timmar och bara umgicks och tittade på folk. 
På kvällen åt vi middag tillsammans innan det var dags för mig att ta tåget tillbaka hem till Long Island igen. Det var jobbigt att så snabbt inpå behöva lämna mamma och Johann men dom kommer hit på fredag så vi ses snart igen! 
 
 
 
 
 
 

Nicoles födelsedag

Kategori: Allmänt

Igår var det Nicoles födelsedag och hon blev hela 12 år. Vi började dagen med att åka till Ihop (en restaurang som har världens godaste Amerikanska pannkakor). När vi kom hem åkte Kevin iväg tillsammans med Tina för att köpa födelsedags dekorationer, Nicole och Jennifer åkte iväg och shoppade presenter och jag var hemma med pojkarna. Vid 3 tiden kom alla hem igen och det blev paketöppning innan Nicole och Jennifer åkte iväg igen för att åka på konsert. Under dagen kom även Kevins bror och hans fru och deras dotter (från Virginia) hit för att stanna under helgen och eftersom Jennifer inte var hemma köpte vi andra pizza och hängde i poolen hela kvällen. Kevin har en riktigt härlig familj som är väldigt öppna och hjälpsamma och det var en riktigt mysig dag.
Det verkade som att Nicole var nöjd med dagen och det ska bli väldigt spännande att få följa henne (dock på avstånd men iaf) de kommande åren och se vad hon hittar på!
Happy Birthday Colie, love you sweetie!
 
 
 
 

Konsert på Terminal 5

Kategori: Allmänt

I onsdags bjöd Kevin mig och Kevins syster Tina, som är här och hälsar på en vecka, på en konsert med en av hans favoritband OMD. Det enda jag hade hört av dem tidigare har varit när Kevin sätter på dom på kvällarna ibland men annars ingenting. Eftersom jag inte kan säga nej till en konsert i New York City så tog jag och Tina tåget och mötte upp Kevin på Termial 5 på upper west side vid 7 tiden. Vi fick ta fyra tåget in så Jennifer hade ordnat med barnvakt och allt så att jag skulle kunna gå. Fantastiskt snällt! Klubben vi var på var en medelstor sal men med tre våningar så man kunde se ner på scenen. Det var knökat med folk och där stod jag med Kevin 50+, Tina 65+ och trängdes med allt folk längst fram närmast scenen, haha!! Medelåldern låg nog runt 40 men det fanns definitivt äldre men också mycket yngre publik. Klockan nio gick dom på och jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig men det visa sig vara en riktigt bra show och jag hade fantastiskt roligt! Musiken är lite djup/punk/elektronisk/synt-musik. Kanske inte det jag lyssnar på varje dag med det var över min förväntan och jag är nu en musikupplevelse rikare! 
Måste säga att jag återigen är troligt lyckligt lottad med min värdfamilj och alla upplevelser dom ser till att jag får vara med om! Också riktigt roligt att få hänga lite med Tina, och Kevin såklart som är två äkta Brooklyn/New York City-bor. Deras attityd och accent är väldigt Brooklyn och det är så roligt att man kan märka det så tydligt!
 
 

Angry Birds

Kategori: Allmänt

New York har nu och har haft under några dagar en värmebölja där det har varit upp till 38 grader varmt och en luftfuktighet på upptill 85%. Så dom flesta dagarna med kidsen har spenderats på stranden eller i poolen men i tisdags orkade vi inte med det längre och stannade inne hos Ac:en istället. Då blir det allt till att ha några aktiviteter till hands och denna gången blev det Angry Birds-pyssel! Otroligt kreativt!;) 
Robert är min flitigaste "pyssel-kompanjon" så vi satte
oss ner och gjorde 5 stycken tillsammans! Det blev många skratt och det höll oss sysselsatta en bra stund. Det kunde inte gått bättre! 
På slutet var vi så inspirerade av allt pyssel så det blev två små ugglor gjorda också! 
 
 
 
 

Union Square Market

Kategori: Allmänt

I lördags åkte jag och Sarah till New York för att kika runt lite. Vi började med att gå till Union Square Market, en marknad med ekologiska varor, massor med folk och härlig atmosfär. Efter en stund går vi förbi ett stånd med hembakta Äpple, Hallon och Rabarberpajer. Det gick inte att motstå så det fick bli en liten paj var, och fy tusan va gott det var! Efter att pajen var uppäten gick vi på en liten shoppingrunda och sen flöt kvällen på. Tack Sarah för en riktigt rolig och härlig sommardag i New York.
 
 
 

Mini sports-camp

Kategori: Allmänt

Igår var det familjekväll på pojkarnas läger (ett sportläger som pojkarna har varit på nu i veckan mellan 9-3 på vardagarna) men eftersom Jennifer och Kevin jobbade så fick jag äran att gå! Kvällen började med att vi spelade lite amerikansk fotboll tillsammans några lägerledare och pojkarnas kompisar. Därefter blev det hamburgare/korv med bröd/glass-buffé för att sen gå in och se ett bildspel ifrån lägret. Ni skulle ha sett barnens leenden när dom fick se sig själva på bilderna, det var så sött! Efter bildspelet spelade vi fotboll och volleyboll för stt sen titta på raketer som ledarna sköt upp. Det var absolut en toppenkväll och när jag frågar Matthew vad som varit bäst med lägret funderar han en lång stund och säger sen 'det bästa med lägret är idag, för idag är du här och jag får spendera tid med dig'. Mitt hjärta smälte!! Trots att det är fruktavsärt tufft att ta hand om tre barn som au pair så är det också bland det bästa man kan göra. Kärleken man får är enorm och kramarna är dom bästa! 
 
 

4th of july

Kategori: Allmänt

För några dagar sedan var det fjärde juli och som Matthew förklarade väldigt noggrant och allvarligt för mig, United states of Americas Birthday. 
Mitt firande började tillsammans med familjen i Port Jefferson för att se den lilla paraden där. Det var hundratals tjutande och sprudlande glada människor i rött,blått och vitt med fladdrande flaggor längst med gatorna. Paraden var riktigt söt med allt ifrån små drillflickor, scouter, poliser och brandbilar. Paraden varade ett bra tag men vi stannade bara nån timme då det var 40 grader varmt och man höll bokstavligtalat på att svimma! Vid 11 tiden gick jag och Sarah emot vad amerikanerna egentligen gör på 4th of july, dvs åker till stranden och äter bbq, och tog tåget till New York istället. Där gick vi runt i central park hela dagen för att sen på kvällen möta upp Aaron, Rikke, Ryan och Alexandra och se på New Yorks 4th of july fyrverkerier.
Med tanke på att det var miljontals människor på gatorna där man kunde se det så fick vi ändå helt okej platser och det var helt klart det bästa och största fyrverkeriet jag någonsin sett och kommer att se!
Vid 10 tiden håller fyrverkerierna fortfarande på men jag och Sarah kommer på att vårat tåg går om 20 minuter. Vi är 28 blocks ifrån stationen oh det är miljontals med folk På gatorna. Vi kan inte smycket göra än att börja springa sick sack emellan allt folk. Ibland går det och ibland står vi helt stilla på grund av allt folk. 
Efter 20 minuter löpning, svettiga (då det fortfarande var över 30grader varmt) och helt utmattade hann vi precis med tåget iaf!
Dagen var absolut en höjdpunkt här och det var kul och intressant att verkligen få se hur patriotiska amerikanarna är och hur opatriotiska och konstiga vi är i Sverige när det kommer till att vara stolt över sitt land. 
 
 
 

Uppblåsbar pöl

Kategori: Allmänt

Så här kan en dag i våran uppblåsbara pöl se ut! Den kanske inte ser mycket ut för världen men man tager vad man haver och det blir vad man gör det till! 
Det kan inte bli tråkigt men dom här kidsen ändå, som ni ser! ;) 
Keeping it real! 
 
 

Philadelphia

Kategori: Allmänt

Förra helgen åkte jag och några vänner till Philadelphia för att turista och fira Rikke, en dansk tjej som jag träffade på au pair-skolan, som fyllde år. 
Vi kom dit på lördagen runt lunch, turistade och gjorde oss hemmastadda på Apple Hostel som vi hade bokat I förväg. För att vara just ett hostel var det riktigt bra! Rent, fräscht och fantastisk service Och jag rekommenderar det till alla som åker dit! 
Senare på kvällen gick vi ut på en japansk restaurang för att fira Rikke och senare vidare till lite olika ställen. Hela kvällen var fantastiskt rolig och Ryan ska ha all tack som ordnade allt så bra! 
På söndagen gick vi upp och åt lite frukost på nå café i närheten och därefter åkte folket som skulle till Princton hem och jag och Erika som skulle ta bussen till New York stannade i några timmar till för att kika runt och njuta av att vara lediga! 
Den äldre delen av Philadelphia är otroligt vacker men många delar av stan är också ganska tråkiga. Det var dock roligt att få se The Liberty Bell,  Indipendence Hall och historierna kring dem. 
När bussen stannar i China Town, NY skulle jag egentligen ha 50 minuter på mig att ta mig till Penn Station och tåget hem till Long Island. Nu var bussen 45 minuter försenad Ooch jag missade tåget och fick vänta 2,5 timme på nästa. Det var väl sådär kul men det var ändå inte jätte jobbigt att vara fast i världens bösta stad NYC lite extra.
Så ännu en lyckad helg med härliga människor och ännu en stad att bocka av på reselistan!