juliaperdsjo.blogg.se

...one year in United States of Amerika

Boat Cruise runt Manhattan

Kategori: Allmänt

I lördags åkte jag och några vänner till en båt i New york som tog oss runt hela Manhattan. Det var en kryssning som Cultural Care anordnat för oss och trehundra andra au pairer. Det var en fantastiskt kväll och vi fick träffa massor med nytt folk. Det var också riktigt roligt att få se New Yorks skyline både under dagsljus och i mörker samt se frihetsgudinnan på nära håll, åka under Brooklyn bridge osv.
Som sagt så var det en fantastisk kväll som gav många minnen! 
 
Jag och mina två danska vänner, Ida och Amelie
 
Nya och gamla vänner
 
 
Jag och min australienska vän, Sarah
 
Lite av vad vi fick se! 

Spring Fling

Kategori: Allmänt

I fredags tog jag med mig pojkarna på deras skolas Spring Fling. Det är som ett litet tivoli, på skolans parkering. Vädret var som en riktigt sommarkväll och det var riktigt mycket familjer där. Dom hade en DJ, gratis popcorn och sockervadd, en cirkus, ansiktsmålning, glass, mat och olika spel. Pojkarna lekte mestadels tillsammans med sina kompisar på gräsmattan. Så jag kunde mest sitta där i kvällsolen, hålla koll och titta på alla typiska amerikanska familjer. 
När vi kom hem på kvällen var det fortfarande varmt och solen sken så pojkarna och jag spelade lite fotboll på baksidan, Kevin (..och Jennifer som precis kommit hem ifrån jobbet) satt ute och kollade på och lyssnade på Muse och Jennifer gick runt och lekte med Petey. En riktigt mysig sommarkväll! :) 
 

Boston!

Kategori: Allmänt

Förra helgen åkte jag, Fredrik och Sarah väldigt spontant till Boston! Efter att ha bestämt att vi skulle åka dröjde det bara några timmar innan jag och Sarah satt på tåget till New York för att möta upp Fredrik. Därifrån tog vi en buss som tog oss till Cambridge och sen Boston. 
Det var riktigt roligt att få komma ut och se något helt nytt! Väl i Boston mötte vi upp Fredriks två svenska kompisar, två riktigt sköna Göteborgare. Dagen spenderade vi på en öppen turistbuss som tog oss runt hela stan. Boston är en otroligt vacker stad! Själva stan är väldigt stor men har inte i närheten av så mycket folk som i NYC. Det är väldigt rent, stan är gammaldags med träskyltar, vackra lampposter, vackra och gamla byggnader, en mysig hamn och många parker. 
Vi sa det att New York är en stad man måste se och besöka men Boston vill man bo i!!!
Andra dagen åkte vi till Harvard University. Det ser precis ut som man föreställt sig. Stora, gamla och vackra trä- och tegelbyggnader, enorma träd och genom att bara vara där känner man hur sitt IQ höjs till MENSA nivå! Vi råkade också träffa en kille som gick där. Han såg smart och rik ut och han pratade otroligt sofistikerat och intelligent. Lite roligt var det faktiskt!
Vid 4tiden var jag, Fredrik och Sarab tvugna att sätta oss på bussen till New York igen. Så det blev en kort men en fantastiskt rolig och givande liten tripp! 
Vi gjorde såklart så mycket mer men jag orkar inte riktigt skriva allt så här har ni dagarna i stora drag iaf :)
 
Snubben som jag står bredvid är John Harvard. Av någon anledning (som vi hade stor och het diskussion kring) var hela han svart förutom en liten del av hans vänstra sko som var i guld. Vi lärde oss snabbt av alla kineser som var där att man skulle ta på skon och ta ett kort. Var det ska representera har vi fortfarande igen aning om men det kan ju inte vara dåligt iaf! :) 
 
Här på bilderna ser ni Bostons skyline, en kyrka som jag inte kommer ihåg namnet på men den var väldigt vacker och delade ut gratis cupcakes(!!), samt minnesplatsen för terrorbombningen i Boston som vi besökte. Det var en tyngande och jobbig atmosfär på platsen men värre var det nog när vi fick se platserna där bomberna sprängts. Det kändes konstigt att vara på den platsen där människor lidit så bara några veckor tidigare. Man kan dock se hur Boston har växt och blivit tightare sen händelsen och människorna i stan är otroligt givmilda och gästvänliga! 
 
Vill definitivt komma tillbaka och besöka Boston igen! 

Senaste veckan

Kategori: Allmänt

Här är en liten uppdatering på vad som har hänt det senaste dagarna :)
 
I söndags åkte jag till New York och träffade Fredrik. Vädret var fantastiskt fint men det är alltid kallare i NYC så det var lite orutinerat av mig att bara ha shorts. Och därför blev dom sista timmarna sjukt kalla men med trevligt sällskap och promenad i världens bästa stad så var det en riktigt härlig dag ändå!
 
På måndagskvällen hade jag dejt med Sarah på Cheesecake Faktory. Det blev en riktigt god sallad och världens största, mest fetaste och chokladigaste 7 layer cake jag nånsin ätit till efterrätt! 
 
 
I tisdags fick Petey sitt första bad hemma hos oss. Det var inte jätte uppskattat av honom och Kevin blev nog blötare än Petey men nu är han en upplevelse rikare och luktar honung och vanilj!
 
 
I onsdags spelade Rangers sin fjärde match mot Washington Capitals. Det var en måste-match så jag och Robert ville vara på den säkra sidan och tog på oss våra Rangerströjor för största stöd. Sen bäddade vi ner oss på golvet framför teven med popcorn, filtar, en Petey och kollade på hela matchen. Robert släppte aldrig teven med blicken och det var en riktigt spännande och mysig timme tillsammans med min lille pöjk! :) 
 
 
Annars flyter dagarna på som vanligt men snart blir det båtcruise och besök av Lalle och Kristin, läääängtar!
 
 
 
 

/Rudolf

Kategori: Allmänt

SOL I SINNE, BRUN INNE  

När man är kan ligga ute på en filt i sex timmar och 22gradig värme och strålande sol, då är inte au Pair-livet jätte jobbigt. Det var mest det jag vill säga :) 

 
 
 

Picknick

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
En dröm till dag! 
Termometern har stått på 18-19 grader men känts som 25, inte ett moln på himlen och gräset och träden har varit grönare än grönast! Morgonen bestod av lite "jobb" och sen vid 12 tiden kom min danska kompis, Ida över för lite picknick i trädgården. Jag hade dukat upp med smoothies, jordgubbar, blåbär och vattenmelon på filten under trädet på baksidan och inte för att vara sån men det va helt fantastiskt gott! Vi satt där i tre timmar, vilket kändes som 3 minuter, och pratade och skrattade. Och med tanke på att mina ben inte sett solljus på typ ett år så är det kanske inte är jätte konstigt att jag brände mig där heller.. men jag klagar inte! Vid 4 kom kidsen igen och då blev det till att hjälpa dem med läxor, ge dem mat och hjälpa dom att fixa i ordning sig inför kvällens baseballmatch. Samtidigt var jag också tvungen att ha koll på Petey och springa ut och in så att han inte gör sin business" inomhus, så lite stressigt blev det där ett tag men ändå var det en riktigt härlig dag! 
 
För er som inte vet vem Petey Jules (efter sin "tränare" ;) ) Hauss är så är det våran/familjens beagel som vi fick för några dagar sedan. Han är världens bästa hund! Han lär sig fort och han är snällare än snällast! Just nu spenderar jag hela dagarna hemma tillsammans med honom för att lära känna och träna honom. Det är lite segt att jag nu i början nte kan lämna huset men oandra sidan är han så värd det!! Just nu jobbar jag på att få honom rumsren men det går så bra så snart ska vi börja arbeta på att gå mindre promenader. Han är sjukt rädd för allting så han gillar inte att gå utanför trädgården. Därför ska jag försöka börja med att få honom att gå ut på gatan iaf och sen så får vi jobba utifrån det.
(Helt ärligt så har jag inte en aning om vad jag håller på med men Petey verkar glad och han lever fortfarande så då måste jag ju göra nånting rätt!) :)
 
bilder ifrån dagen
 
Kvällen spenderade jag tillsammans med familjen framför teven tittandes på slutspelsmatchen mellan The Knicks och Boston. Matchen slutade 92-86 till Boston och därför står det nu 3-2 i matcher med fördel till The Knicks. Nu hoppas vi bara på att dom kan ta sig samman och vinna nästa match så dom kan bli klara för semi nångång! 
 
(om ni nu är lite intresserade) :) 
 
Godnatt!