juliaperdsjo.blogg.se

...one year in United States of Amerika

Boston!

Kategori: Allmänt

Förra helgen åkte jag, Fredrik och Sarah väldigt spontant till Boston! Efter att ha bestämt att vi skulle åka dröjde det bara några timmar innan jag och Sarah satt på tåget till New York för att möta upp Fredrik. Därifrån tog vi en buss som tog oss till Cambridge och sen Boston. 
Det var riktigt roligt att få komma ut och se något helt nytt! Väl i Boston mötte vi upp Fredriks två svenska kompisar, två riktigt sköna Göteborgare. Dagen spenderade vi på en öppen turistbuss som tog oss runt hela stan. Boston är en otroligt vacker stad! Själva stan är väldigt stor men har inte i närheten av så mycket folk som i NYC. Det är väldigt rent, stan är gammaldags med träskyltar, vackra lampposter, vackra och gamla byggnader, en mysig hamn och många parker. 
Vi sa det att New York är en stad man måste se och besöka men Boston vill man bo i!!!
Andra dagen åkte vi till Harvard University. Det ser precis ut som man föreställt sig. Stora, gamla och vackra trä- och tegelbyggnader, enorma träd och genom att bara vara där känner man hur sitt IQ höjs till MENSA nivå! Vi råkade också träffa en kille som gick där. Han såg smart och rik ut och han pratade otroligt sofistikerat och intelligent. Lite roligt var det faktiskt!
Vid 4tiden var jag, Fredrik och Sarab tvugna att sätta oss på bussen till New York igen. Så det blev en kort men en fantastiskt rolig och givande liten tripp! 
Vi gjorde såklart så mycket mer men jag orkar inte riktigt skriva allt så här har ni dagarna i stora drag iaf :)
 
Snubben som jag står bredvid är John Harvard. Av någon anledning (som vi hade stor och het diskussion kring) var hela han svart förutom en liten del av hans vänstra sko som var i guld. Vi lärde oss snabbt av alla kineser som var där att man skulle ta på skon och ta ett kort. Var det ska representera har vi fortfarande igen aning om men det kan ju inte vara dåligt iaf! :) 
 
Här på bilderna ser ni Bostons skyline, en kyrka som jag inte kommer ihåg namnet på men den var väldigt vacker och delade ut gratis cupcakes(!!), samt minnesplatsen för terrorbombningen i Boston som vi besökte. Det var en tyngande och jobbig atmosfär på platsen men värre var det nog när vi fick se platserna där bomberna sprängts. Det kändes konstigt att vara på den platsen där människor lidit så bara några veckor tidigare. Man kan dock se hur Boston har växt och blivit tightare sen händelsen och människorna i stan är otroligt givmilda och gästvänliga! 
 
Vill definitivt komma tillbaka och besöka Boston igen! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: