juliaperdsjo.blogg.se

...one year in United States of Amerika

Goa dagar

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har bestått av fantastiskt härligt vårväder och olika små tripper hit och dit. Förra lördagen slängde jag mig på tåget i sista sekund och spenderade dagen i New York tillsammans med Rikke, Alexandra och Aaron. Det blev promenad i Central Park, massa tjöt och middag på Olive Garden. Resten av veckan har sett ut som vanligt i stortsett. 
 
I fredags skulle jag köra Nicole och hennes kompisar till ett litet minitivoli som en skola hade här i närheten. Men med lite övertalan och lovord om att inte hänga runt Nicole och hennes kompisar så tog jag även med mig pojkarna så att dom kunde få gå dit dom med. Det var riktigt roligt och ännu härligare då vädret var som en riktig sommarkväll. Pojkarna hittade även en kompis som dom kunde leka med så vi sprang runt och spelade spel, åt hamburgare, sockervadd och fick ansiktsmålningar.
 
 
 I går åkte jag till Smithtown och hälsade på Ida i hennes hus för att sen åka tillsammans med henne till en outlet i närheten. Många timmar och dollar(!!!!) senare åkte vi tillbaka och hängde hemma hos henne. Jag försökte läsa och prata danska vilket tydligen var fantastiskt underhållande och det e ju kul man kan glödja andra! På kvällen åkte jag o hämtade upp Sarah för att kolla på Pain and Gain på bio. En riktigt skön film som är baserad på en verklig händelse, vilket är helt sjukt om man ser filmen!
Idag sov jag länge och åkte sen tillsammans med hela familjen för att titta på pojkarnas fotbollsmatch. Tror dom vann med 17-2 så dom gjorde bra ifrån sig! Robert försökte sig till och med på en av dribblingarna som vi har tränat på så det var extra kul när man fick se lite resultat efter allt fotbollsspelade som vi gör.
Om en halvtimme ska jag hoppa in och "jobba" lite extra då Jennifer och Kevin ska iväg på nån välgörenhetsmiddag. Så jag ska gå ner nu och se vad som händer men nu fick ni iaf en liten uppdatering på vad
som har hänt det senaste. 
Pussss! !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tänker och ber för er...

Kategori: Allmänt

Eftersom jag inte hade möjligheten att tillsammans med familj och vänner få säga farväl till Emil idag, gick jag till den plats som påminner mest om honom, havet. Där fick jag på mitt egna lilla vis spendera lite tid tillsammans med Emil och säga mitt farväl.
Nu går mina tankar och böner speciellt till min faster Ingallill och min kusin Joel som idag tvingas säga farväl till en oändligt älskad son och bror..jag älskar er. 
 
Vi ses i himlen Emil
 
 
 
 

Happy B-day Bro!!

Kategori: Allmänt

 
Grattis älskade Lalle på 28års dagen! 

Tänk att jag fick möjligheten, trots x-antal tusentals mil emellan, att få vara med på släktkalaset i Varberg. Jag säger bara leve dagens teknik!! Med skypes hjälp fick jag nämligen spendera fyra timmar tillsammans med bästa familjen. Vi pratade, fikade och spelade spel tillsammans!
Det blev även en timmes skypedejt med min fantastiska mormor och morfar och dagen kunde inte ha startat bättre då bästis ringde och önskade godmorgon! 
Man kan sammanfatta dagen med att det var en riktigt familjedag och det var precis vad jag behövde! 
 
Tack bästa ni och återigen, Grattis på födelsedagen Lalle!!
 

Muse-konsert!!

Kategori: Allmänt

I tisdags var blev jag bjuden på Muse-konsert i Madison Square Garden av Jennifer och Kevin.
Så fantastisk snälla är dom och så sjukt roligt hade vi! 
 
Med tanke på vad som hade hänt i Boston dagen innan så var det lite extra spänt i ingången till arenean. Det var absolut fler vakter och poliser än vad det brukar va, allt genomsöktes och alla var tvugna att bli scannade innan man fick inträde. Det var därför en stor skillnad än va det brukar va men väl inne i hallen så var det en helt annan stämning!
Förbandet började spela vid åtta tiden och sen gick Muse på vid 9.15. Konserten var urbra! 
Muse är fruktansvärt musikaliska och professionella och både musiken och själva showen var magisk! 
Absolut en av dom bästa konserterna jag sett! 
 
Tusen tack till Jennifer och Kevin som bjöd på hela kalaset! 

Matthew aka The Prince Frog

Kategori: Allmänt

I går hade Matthew sin första uppvisning av tillsammans med hans teatergrupp som han går med på onsdagar. Föreställningen ägde rum i Port Jefferssons gamla teaterhus, otroligt fint utsmyckad. Alla barnen var indelade i några smågrupper där dom framförde klassiska små pjäser med en twist. Matthews grupp var jätte duktiga och Matthews roll som The Frog Prince var enastående! Annars måste jag ärligt säga att det var ganska mycket kaos både på av av scenen, haha. Men söta var dom!!
Efter föreställningen firade vi med lite dagsfrångad fisk och skaldjur på en utomhusrestaurang vid havet. Eftersom det var 15 grader varmt och strålande sol ända till klockan 8 på kvällen så var det underbart att få sitta ute och äta. 
 

Bästavårvädretunderbartälskardet

Kategori: Allmänt

Gårdagen spenderades tillsammans men både gamla och nya vänner. Jag, Anna (från Polen) och Sarah (från Australien) åkte och åt lunch på Cheesecake Faktory tillsammans med två nya danska tjejer, Ida och Amelie. Ida hade jag träffat på förra au Pair-mötet och vi fann varandra direkt. Amelie hade jag inte träffat förut men hon var riktigt go hon med. Alltid kul att träffa nya tjejer! Så det blev lunch och sen lite shopping på det. För mig blev det en klocka som jag tittat på hur länge som helst, så det var skoj! 
Eftermiddagen bestod av världens bästa efterrätt/snacks, Frosen Yoghurt. För er som inte vet vad det är så är det kall yoghurt i massa olika smaker och så kan man välja precis vilken topping man vill ha till det. Min favoritcombo är mörk choklad-yoghurt toppat med färska bär och kokos. Det är himmelskt gott!! Jag har aldrig sett nått sånt ställe i Sverige så när jag kommer hem ska jag öppna ett!! 
Därefter blev det bio och sen lite god thaimat på det. Kort och gott var det en riktigt rolig dag med fantastiskt sköna människor, precis vad jag behövde! :)
 
Just nu sitter jag i solen på altanen i 18graders värme, lyssnar på go musik och är såå tacksam över livet! 
 
 
 

Vi ska ses igen

Kategori: Allmänt

Detta inlägget skulle jag vilja tillägna den starkaste och mest inspirerande familjen jag känner, min faster Ingalill, mina kusiner Joel och Emil. 

Dessa tre människor har gjort och gör fortfarande ett stort intryck i mitt liv. Dom alla tre är stora förebilder och det gör mig enormt stolt att få kalla dem, inte bara en del av min familj utan också för mina vänner.

Ingalill är en Super Mom och Super Aunt. Hon fixar och donar och har alltid nått på gång. Hon sätter alltid familjen och inte minst sina två underbara söner först och hon är en sån person som, även om man inte har kontakt varje dag, så vet man att hon alltid finns där!! Jag känner inte heller nån som pratar så fort och så mycket som Ingalill och jag älskar det! Hon är även en av mycket få personer som får hennes (enligt mig, haha) gnälliga örebrodialekt att låta så otroligt charmigt och härligt. Att sitta och prata med Ingalill i fem timmar (vilket absolut inte är ovanligt) känns som två minuter och 4,5 timmar av dem skrattar man! Hon utstrålar en enorm glädje och är en stor förebild för mig!

Joel, jag och våran andra kusin Jonathan har alltid varit yngst i kusinskaran. Dom brukade kalla oss för The tripple J och vi var oskiljaktiga när vi träffades. Även nu på "äldre" dar så har vi på nått sett (iaf från min sida) nått litet extra band mellan oss och det är jag så fantastiskt tacksam för. Att han dessutom gav mig min första (?!) puss när jag var 3,4,5år gör han ju inte mindre speciell!
Jag och Joel har alltid roligt tillsammans och även om distansen mellan oss gör att vi inte träffas så ofta som vi kanske vill och kan så vet jag att han alltid finns där för mig.
De senaste månaderna/dagarna/timmarna har varit några av de tuffaste i Joels liv och det gör så ont att jag inte har kunnas finnas där för varken honom eller familjen som jag har velat. Jag vet dock, och detta visar återigen på vilken förebild han är för mig, att Joel har hållt huvudet högt, varit positiv, lett och givit andra tröst och styrka genom allt. Detta trots att han själv varit i enorm sorg och smärta. Han är en stor inspiration och jag hoppas att jag en dag kan vara lika stark och vara en lika bra, ärlig och givmild människa som honom.

Emil....
Emil har alltid varit en fantastisk, son, bror, kusin, vän och människa.
Han hade alltid ett leende på läpparna och hade alltid något snällt att säga om allt och alla. Emil hade dessutom ett enormt stort hjärta och hans givmildhet var gränslös. Han utstrålade alltid, även från ung ålder, en enorm trygghet som jag aldrig har upplevt hos någon tidigare.
Under många år men inte minst de senaste månaderna har Emil kämpat emot cancer. En kamp som han i lördags förlorade. Dock inte utan att ha kämpat som ingen gjort förut eller visat en sån enorm styrka och vilja till att leva. Emil var trots enorma smärtor alltid glad, alltid positiv och alltid sitt bästa jag. Han kämpade verkligen in i det sista och när han fått sagt hejdå och sett till så att alla kommer att klara sig så släppte han taget och återförenades med sin far och morfar. Emil har lämnat ett enormt tomrum bakom sig men han har också lämnat ett stort intryck. Han har fått mig att se att man alltid kan se det positiva i saker å ting, att man orkar mer än vad man tror och att man kan vara en stor förebild, göra stora intryck och förändra människors liv genom att bara vara den man är. Emil har spridit en enorm glädje runt om kring sig och det har varit en ära att vara hans kusin och vän.
Emil, jag vill tacka dig för den tid vi fick , även om den var alldels för kort och tack för allt du lärt och fortfarande lär mig. Jag känner tröst i att vi en dag ska få ses igen. Hälsa farfar ifrån mig och jag längtar tills den dagen jag får sån där go Emilkram igen.
Jag älskar dig Emil!

Jag älskar er
 

 

Morgonen

Kategori: Allmänt

Heej! 
Jag tänkte förklara lite hur en morgon kan se ut för mig när jag jobbar. 
Morgonen börjar mellan 7.30-7.50 då jag, på tisdagar och fredagar, går upp och tvättar. Sen går jag och väcker barnen för att sen plocka fram kläder och för frukost till pojkarna. Frukosten består oftast av cheerios med mjölk, någon form av våffla och ett glas juice. Samtidigt som pojkarna äter gör jag i ordning deras matlådor.
Där i ska det finnas någon slags smörgås eller korv m bröd, någon slags frukost och en chokladdryck. I det understa facket packar jag ner deras mellanmål. Det brukar bestå av någon slags kaka, chips eller godis. (Mycket nyttigt). När dom ätit färdigt hjälper jag dom att kamma håret och sen borstar dom tänderna. När allt detta är klart brukar pojkarna spela Wii en stund innan det är dags att gå ut till busshållplatsen Kl 9. Under morgonen klara Nicole sig själv. Hon spenderar mestadels morgonen uppe på sitt rum med radion på hösta volym och kommer inte ner förens några minuter innan vi ska gå. 
När jag pussat pojkarna hejdå och barnen åkt iväg med bussen går jag in och äter frukost I lugn och ro.
På grund av säkerhet kan jag inte skriva så mycket mer om dagen men nu vet ni hur en morgon kan se ut:) 
 
Pojkarnas matlådor idag

Påsken och dom senaste dagarna

Kategori: Allmänt

Jag är ledsen att jag inte varit så aktiv här det senaste dagarna men orken har inte riktigt funnits till detta. 
Men här kom er nu iaf en liten uppdatering om påsken och lite så.
 
Påskafton spenderade jag i New York tillsammans med Gabriel och Marcus. Det var så himla roligt att för första gången få besök av en familjemedlem här i Usa och dagen var fantastisk! Vi var mest i Lower Manhattan och shoppade och promenerade runt. Vi gick förbi Ground Zero, kollade på frihetsgudinnan och till kvällen blev det middag och härliga samtal. Så tusen tack Gabriel och Marcus för en fantastisk dag med oändligt mycket skratt! Varmt välkomna tillbaka!! 
 
Efter att ha somnat vid 4.30 på lördagen vaknar jag klockan 8.00 av att pojkarna står och knackar på dörren. Dom frågar försiktigt om jag ville bara med på äggjakten. Och självklart ville jag det så även om jag var lite trött efter 3,5 timmars sömn. Men tävlingsmänniskan inom mig väcktes snabbt till liv och efter att Kevin ropat "GO!!" Var jag klarvakeSohoChina sprang runt som en hottentott letandes efter alla färgglada ägg jag kunde hitta. Jakten var riktigt mysig och efteråt fick jag och barnen varsin korg full med leksaker och godis. Det är så mysigt att dom verkligen har tagit mig in som en i familjen och jag är alltid inräknad i familjens planer (om jag vill såklart). 
Någon timme efter satte vi oss hela familjen i bilen pochera åkte till Jennifers syster med familj i New Jersey. Sammanfattningsvis var det en rolig familjedag men en väldigt annurlunda påskdag jämfört vad jag är van vid. 
 
Bilden längst upp- fv: Sam, Patric, (kommer inte riktigt ihåg vad han heter, Josh och Frank
Bilden till vänster- barnens "easter baskets"
Bilden till höger- min korg med godis och såklart chokladkaninen Peter
----------------------------------------
 
I fredags hade jag sex kids att ta hand om. Robert var på kalas men jag hade Matthew, Nicole och hennes fyra kompisar. Och på grund utav att ingen av de andra flickornas mammor kunde(/ville) ta flickorna till köpcentret och köpa kläder, som dom var tvugna att fixa för en dans i skolan, så fall lyckolotten på mig! Så jag packade in lilla Matthew och fem stycken 11åriga tjejer i minivanen och körde dit. (Matthew var sådär taggad på att åka med så jag mutade honom med att åka och köpa lite glass innan vi hämtade flickorna) 
Vädret var riktigt härligt den dan och med rutorna nerdragna, radion med "Call me mabye" på högsta volym och alla tjejer sjungandes så högt dom bara kunde kom vi helskinnade till köpcentret. Väl där hade jag fullt sjå med att hålla koll på allt och alla men 1-2 timmar senare var jag och alla sex barn tryggt tillbaka hemma I huset. Så tack och lov gick det fint! :) 
 
I lördags jobbade jag extra då Jennifer och Kevin åkte till New York för att träffa lite vänner.
På morgonen åkte vi allihopa och kollade på Nicoles fotbollsmatch och därefter åkte Jen och Kev och jag började "jobba". Nicole ville åka till en kompis och sovaöver så jag körde henne dit och sen åkte jag och pojkarna till Friendlys och åt lunch och glass. Jätte mysigt att åka iväg själv med pojkarna lite. När vi kom hem spelade vi basket och fotboll och därefter var det dusch, kvällsmat och som Robert säger snugglebuggle framför matchen mellan New York Rangers och Pittsburgh Penguins på teve. (För er som inte vet vad Snugglebuggle är så är det att två personer gosar in sig i en filt och myser) När klockan var halv nio ungefär gick jag upp och la pojkarna och sen hade jag en go kväll för mig själv med lite popcorn och film. Vid halv ett kom Jennifer och Kvin hem igen och då pratade jag lite med dom för att sen gå och lägga mig på mitt rum. 
 
På Friendlys med pojkarna
 
På söndagsmorgonen lånade jag bilen och åkte till Port Jeffersson och tog en the på Starbucks. Jag satt där en stund och efter någon timme åkte jag och hämtade Sarah, åkte tillbaka till Port Jeff, visade henne runt, då hon aldrig hade varit dör förut, och sen tog vi en hamburgare på den bästa hamburgrestaurangen nånsin! Där efter blev det bio och sen bar det hemåt igen.
 
så nu vet ni iaf lite vad som händer här borta:)
 
 (( oh föresten nån dag här förra veckan så backade jag in bilen i familjens garageport. Pajade både den och bilen lite men vi behöver inte gå in mer på det ))
 
Jag har några helt okej utsikter på mina olika löprundor :)