juliaperdsjo.blogg.se

...one year in United States of Amerika

4th of july

Kategori: Allmänt

För några dagar sedan var det fjärde juli och som Matthew förklarade väldigt noggrant och allvarligt för mig, United states of Americas Birthday. 
Mitt firande började tillsammans med familjen i Port Jefferson för att se den lilla paraden där. Det var hundratals tjutande och sprudlande glada människor i rött,blått och vitt med fladdrande flaggor längst med gatorna. Paraden var riktigt söt med allt ifrån små drillflickor, scouter, poliser och brandbilar. Paraden varade ett bra tag men vi stannade bara nån timme då det var 40 grader varmt och man höll bokstavligtalat på att svimma! Vid 11 tiden gick jag och Sarah emot vad amerikanerna egentligen gör på 4th of july, dvs åker till stranden och äter bbq, och tog tåget till New York istället. Där gick vi runt i central park hela dagen för att sen på kvällen möta upp Aaron, Rikke, Ryan och Alexandra och se på New Yorks 4th of july fyrverkerier.
Med tanke på att det var miljontals människor på gatorna där man kunde se det så fick vi ändå helt okej platser och det var helt klart det bästa och största fyrverkeriet jag någonsin sett och kommer att se!
Vid 10 tiden håller fyrverkerierna fortfarande på men jag och Sarah kommer på att vårat tåg går om 20 minuter. Vi är 28 blocks ifrån stationen oh det är miljontals med folk På gatorna. Vi kan inte smycket göra än att börja springa sick sack emellan allt folk. Ibland går det och ibland står vi helt stilla på grund av allt folk. 
Efter 20 minuter löpning, svettiga (då det fortfarande var över 30grader varmt) och helt utmattade hann vi precis med tåget iaf!
Dagen var absolut en höjdpunkt här och det var kul och intressant att verkligen få se hur patriotiska amerikanarna är och hur opatriotiska och konstiga vi är i Sverige när det kommer till att vara stolt över sitt land. 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: